Şenol Güneş resmen açıkladı! Şenol Güneş Stadyumu'nun ismi değişecek mi? Yıllar sonra ilk kez anlattı: Beni mahkemeye götürdüler

Şenol Güneş resmen açıkladı! Şenol Güneş Stadyumu'nun ismi değişecek mi? Yıllar sonra ilk kez anlattı: Beni mahkemeye götürdüler

Katıldığı bir oturumda açıklamalarda bulunan Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, İkinci kez Beşiktaş'ın başına geçtikten sonra bazı Trabzonsporlu taraftarların 'Şenol Güneş Spor Stadı'nın ismi değişsin' tepkisine değindi. Başarılı teknik adam ayrıca 15 yaşındayken yaşadığı bir olayı da ilk kez açıkladı.

Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, Zorlu PSM'de düzenlenen Brand Week İstanbul 2022 etkinliğinde Sportsnet Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gülüm'le "Spor Kültürünü Resetlemek" konulu oturuma konuşmacı olarak katılarak dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

İkinci kez Beşiktaş'ın başına geçtikten sonra bazı Trabzonsporlu taraftarların 'Şenol Güneş Spor Stadı'nın ismi değişsin' tepkisine değinen tecrübeli teknik adam bordo-mavili taraftarların bu tartışmasına yanıt verirken Trabzonspor taraftarı olduğunu vurguladı.

Başarılı teknik adam ayrıca geçtiğimiz hafta oynanan ve Galatasaray'ın 2-1 galibiyeti ile sonuçlanan karşılaşmada yüzüne çarpan top sonrasında kendisine yöneltilen eleştirilere de yanıt verirken, 2017-2018 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası yarı final karşılaşmasında Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan ve 57. dakikada çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen karşılaşmada sarı-lacivertli taraftarların attığı yabancı maddenin başına isabet etmesi sonrasına kendisine yöneltilen eleştirilere de sert çıktı.

TRABZON’A GİDİNCE ‘BURAYA NİYE GELDİ' DİYORLAR

Şenol Güneş'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Biz de daha iyi bir Türkiye için çok çalışmalıyız. Konumuz futbol. Spor ve sanat, dünyanın önemli iki olgusu. Bugün yeni dünya düzeni ve spor anlayışında o kadar çok şey değişti ki, bu değişime ayak uydurmazsanız, ayakta duramazsınız. Geçmişle yaşayamazsınız, geleceği düşünüp kaygı içinde olamazsınız. Ama geçmiş de var gelecek de var. Yokluktan, zorluktan çıkarken hepimiz savaşıyoruz. Eğitim görmeyen bir kaleci olarak, tesadüfen büyüyorduk. Hücumda oynuyordum, kaleye geçtim, sonra antrenör oldum ama hiçbir eğitim görmedim. Ama o yoklukta, o eksiklikte, ‘neden daha iyi yapmıyor’ diye suçlandık

se.jpg

Uluslar Ligi’ne başladığımızda seyirci yoktu pandemiden dolayı. Sonra Avrupa Şampiyonası başladı ve açıldı. Pandemi bütün dünyayı çok etkiledi ve etkileri sürüyor. Birçok işletme kapandı. Avrupa Şampiyonası’na katılmayı hak ettikten sonra, Haziran'da başlayan ve Eylül'de biten finaller, ardından da Dünya Kupası Elemeleri’nde ülkenin ne kadar etkilendiğini gördük. O dönemde görevden ayrıldıktan sonra insanlardan daha uzakta kendimi dinlemeye çalıştım. İsminiz ve konumunuz etrafta çok konuşuluyor. Trabzon’a gidince ‘Buraya niye geldi, kulüpte mi çalışmak istiyor’, İstanbul’a gelince ‘Hangi kulübe gelmek istiyor’ diyorlar. Bu adam nereye gitsin?

DAYAK YİYORSUNUZ, ’ARTİSTLİK YAPIYORSUN’ DİYORLAR

Bir maçta dayak yiyorsunuz, ’artistlik yapıyorsun’ diyorlar. Son maçta top yüzüme geldi, ’numara yapıyor’ diyorlar. Allah’tan düşmedim, yoksa daha neler söylenirdi.

Şenol Güneş'in kafasına dikiş atıldı ve hastaneye kaldırıldı

BENİ MAHKEMEYE GÖTÜRDÜLER

15 yaşında bir olaya şahit oldum. Sonra mahkemeye götürdüler beni, tanık oldum. Hakim bana ’Silah mıydı, tarak mıydı’ dedi. O kadar baskı oldu ki, en son ’Galiba taraktı’ dedim. Hukuk dün de bozuk, bugün de bozuk. Bugüne kadar hep kendimi yenilemeye çalıştım. İmkansızlıklardan şikayet etmek yerine kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Bahçedeki ayrık otlarını çoğaltmayın. Bunlar çoğalırsa, o bahçe kirlenir. Milli takımda şu anda sponsorların gittiğini görüyorum ve üzülüyorum. Geri çekilmeleri iyi bir şey değil. Sporun ekonomiye ihtiyacı var. Sponsora ihtiyaç var, bunun yönetilmesi ve marka değerinin korunması gerekiyor. Başarıyla beraber değerli sponsorlar geldi ama şu anda ayrılıyorlar.

se2.jpg

NİHAT ÖZDEMİR ÖNCE DEVAM ETMEMİ SONRASINDA İSE AYRILMAMI İSTEDİ

Sonuç olarak turnuvada iyi gitmediğimiz dönemde değişikliği saygıyla karşılarım. Kurallara bağlı yaşamaya çalışırım. Federasyon bana bir görev verdi ama kötü sonuçlar geldiğinde, bunu başkasına mal etmeyi uygun bulmam.

Turnuvanın ortasındaydık, başkan devam etmemi istedi ama bir gün sonra ayrılmamızın doğru olduğunu söylediler. Ben de ‘Takdir sizin’ dedim. Ama şunu söyleyeyim, bırakıp gitmedim. Hollanda maçında kötü bir oyun ve kötü bir sonuç gelmişti, istifa edip etmeyeceğim soruldu. Bu sadece sizin alacağınız bir karar değildir. Şimdi Beşiktaş’ta aynı şey oldu. Hoca gitti. Çok katkıları vardır mutlaka. Ben bazı şeyleri söyleyince ‘Eski hocayı suçluyor’ diyorlar. Hayır, ben sadece durum tespiti yapıyorum.

Hocanın mutlaka katkıları vardır, eksikleri de vardır. Bu durum bizim için de geçerli. Geçmiş başarılar mutluluk ve gurur verir ama geride kaldı. Yeni başarılar almak, bu duyguları taraftara yaşatmak gerekir. Buna layık bir taraftar var. Onların sevgisini hayatım boyunca unutmam. Güzel işler yaptık geçmişte. Asıl önemli olan samimi bir sevgi oluşmasıydı.

Trabzonspor'un yeni stadı Akyazı'ya tabela asıldı. - 61saat - TRABZON HABER SAYFASI

STADIN İSMİ DEĞİŞEBİLİR

Kızanlar olsa bile, ben Trabzonspor’un temel taşlarından birisiyim. Stadın ismi değişebilir, benim ismim bana yetiyor. İsmi ben koymadım. Trabzonsporlu olmaktan asla vazgeçmem ama Trabzon’da aldığım değerleri, Beşiktaş’ta hayata geçiren bir insanım. Herkesin bir hikayesi ve kahramanları var.

Toplumun ortak değerleriyle oynamanın kimseye yararı yok. Bu oyunlara gelmeyelim. Burada tek başınıza yaşamıyorsunuz. İnsanlar da aynı şekilde. Burada önemli olan insanı anlamak. Bunları baskıyla yapamazsınız. Sadece kavgaya sebep olursunuz. Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Payidar Kalacaktır diyen Atatürk’ün yolunda gideceğiz”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN