Şenol Güneş'ten EURO 2020 sonrası ilk açıklama

Şenol Güneş'ten EURO 2020 sonrası ilk açıklama

EURO 2020'de A Milli Takım'ın 3 maçı kaybetmesinin ardından sert eleştirilerin odağında olan Teknik Direktör Güneş, ilk basına açıklamalarda bulunarak, "Ben de bu oyunu içime sindiremiyorum" dedi.

A Milli Takımı, EURO 2020'de 3 maçı kaybetti ve turnuvanın en kötü istatistiklerine sahip olarak elendi. Bunun ardından Milli takımın Teknik Direktörü Şenol Güneş ilk kez basına açıklamalarda bulunuyor.

Futbolcuların da milletin de bu sonucu hak etmediğini belirten Güneş, bunun bir hayal kırıklığı olduğunu ama teslimiyet olmadığını dile getirdi. Uçağa ilk bindikleri andan itibaren oyuncularla tek tek konuştuğunu aktaran Güneş, "Oyun dışında olumsuzluk olmadı. Oyuncular hem travma yaşamış oldular. Onların da analizlerini, görüşlerini aldım. O kadar çok sebep sayıldı ki... Sert eleştirileri anlıyorum. Ben de bu oyunu içime sindiremiyorum. Haklılığımız sorumluluğumuzu kenara atmaya neden olmaz" dedi.

'CESARET ETMEYİ SEVERİZ'

"Takımımıza, ülkemize baktığımızda meydan okumayı, cesaret etmeyi severiz. Herkes şunu bilsin ki sıradan bir takım değiliz. Ama nereden nereye geldiğimizi biliyoruz" ifadelerini kullanan Güneş, "Dünya Kupası hedefimiz olduğunu ilk günden söyledik. İlkini başardık, gruptan çıkamadık. Burada da hak ettiğimiz bir sonucu aldık. Başkan ve yönetim kurulu bize her türlü imkanı sağladı" diye konuştu.

Güneş açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Biz orada ezildik. O kadar büyük bir yanılsama oldu ki oyuncular olumsuz etkilendi. Kamuoyundan etkilendiler. Ama Galler maçında ilk 25-30 dakika oyunda değildik. Golü yedik. Kazanması gereken bir takım olarak çıkmamıza rağmen...

Belki özgüven fazlalığı yaşadık. İtalya maçına iştahlı çıktılar, değişiklik yapmak zorunda kaldık.

'BU ÇOCUKLAR YENİLDİĞİNDE DE BİZİM ÇOCUKLARIMIZ'

Maalesef başaramadık. Dünya Kupası'na 2 aydan az kaldı. Buraya kadar çok çalıştık. Tekrar sahiplenilen, sevilen bir takım olmayı başardık. Siz de bizim çocuklarımızsınız, herkes, hepimiz her insanımızın başarılı olmasını isteriz. Ama bu oyuncular yenildiğinde de bizim çocuklarımız. Her çıkan insan bu ülkeyi temsil ediyoruz. Dünya Kupası'nda 3. olduğumuzda da dünyanın 3.'sü olmadık.

'DAHA ÇOK TARTIŞILMASI GEREKEN BİR DÖNEM'

Beklentiyi büyüten de turnuvada elenen de biziz. Üzülmek yerine çalışıp iyi analiz edip Dünya Kupası için elimizden geleni yapacağız. Siz de biliyorsunuz ki yalan haber doğru haberden 6 kat değeri vardır. Bugün daha da açık olmamız lazım. İyi günleri de kötü günleri de gördük, turnuvadan da derslerimizi çıkardık. İtalya şu an finalde, İtalya öyle işler yapıyor ki! Bu bir tecrübe işte. Futbol artık küçük işlerle sonuç getirebiliyor. Öyle noktalarda sonuçlar çıkabiliyor ki yaptığınız işleri yok edebiliyor. Daha çok tartışılması gereken bir dönem. Biz kendimizi bir anda finalde gördük."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN