Sergen Yalçın neden imzalamıyor? Beşiktaş'ta şok gelişme: Kulüpten ayrıldı!

Sergen Yalçın neden imzalamıyor? Beşiktaş'ta şok gelişme: Kulüpten ayrıldı!

Geçen sezonu çifte kupayla tamamlayan Beşiktaş'ta Sergen Yalçın ile yapılan sözleşme yenileme görüşmeleri olumsuz sonuçlandı. Tecrübeli teknik adamla görüşen Rıdvan Dilmen, Sergen Yalçın'ın yeni sezonda siyah-beyazlı takımın başında olmayacağını söyledi.

2021-22 sezonunda Şampiyonlar Ligi, Süper Lig, Türkiye Kupası olmak üzere 3 kulvarda mücadele edecek ve Süper Kupa maçına çıkacak Beşiktaş'ta Sergen Yalçın şoku yaşanıyor. 1 senelik sözleşmesi 30 Haziran 2021'de sona erecek Beşiktaş efsanesiyle yaklaşık 1 aydır yürütülen görüşmeler yılan hikayesine döndü.

SERGEN YALÇIN NEDEN İMZA ATMIYOR?

Sezon devam ederken Başkan Ahmet Çebi'ye yöneltilen, "Sergen Yalçın ile yeni sözleşme imzalayacak mısınız?" sorusuna, "Sezonu tamamlayalım, daha sonra konuşuruz" yanıtı vermişti. Sezonu hem Süper Lig hem de Türkiye Kupası'nda şampiyon tamamlayan Beşiktaş, mayıs ayında Sergen Yalçın ile yeni sözleşme için masaya oturdu. Fakat aradan geçen 1 aya karşın bir sonuca varılamadı.

Sergen Yalçın'ın talep ettiği maaş ile Ahmet Nur Çebi'nin önerdiği ücret arasındaki fark nedeniyle yeni sözleşmenin imzalanamadığı iddia edildi. Daha sonra para konusunda orta noktada buluşulduğu belirtilse de Sergen Yalçın'ın rahatsız olduğu başka konular olduğu ortaya çıktı. Transfer konusunda daha çok yetki isteyen deneyimli teknik adamın bu isteğine Başkan Çebi olumlu yanıt verse de bazı isimlerin buna karşı olduğu iddia edildi. Öte yandan Sergen Yalçın'ın bazı yönetim kurulu yönetim üyeleri tarafından mobbing'e uğradığı ve kendisini istemeyen kişiler nedeniyle yeni sözleşmeye imza atmak istemediği ileri sürüldü.

ahmet-nur-cebi-sergen-yalcin-la-gorusecek-13720261-amp.jpg
Sergen Yalçın ve Ahmet Nur Çebi

SERGEN YALÇIN YENİ SÖZLEŞME İMZALADI MI?

Eski futbolcu Rıdvan Dilmen, Beşiktaş ile sözleşme görüşmeleri çıkmaza giren Sergen Yalçın ile ilgili flaş bir paylaşımda bulundu. Dilmen, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Yalçın'ın takım çalıştırmayacağını söylediğini belirterek şunları kaydetti:

"Haber sitelerini okuyunca şok oldum! Sergen Yalçın, Beşiktaş yönetiminin tüm tekliflerine rağmen 'Yoruldum! Çalışmayı düşünmüyorum! Yarın son kez görüşülecek' yazıyor! Hemen Sergen Yalçın hocamızı (kardeşimi) aradım! Haftada birkaç kez görüşüyordum! Süreç uzadıkça hergün daha fazla üzülüyordu! Biraz önce görüştüğümde, 'Yazabilirsin hocam' dedi. 'Kimseyi kırıp dökmeden, başta yönetim ve taraftarımızı da asla üzmek istemem ama dönüşü yok artık bu sürecin ve çalışmayacağım' dedi! Ben yine de; Beşiktaş Başkanı ve yönetiminin, Sergen hocalarını çok seven taraftarlarıyla bir şekilde tekrar bir araya gelmesini bütün samimiyetimle arzuluyorum! Beşiktaş - Sergen Yalçın kopması beni Fenerbahçeli bir futbol adamı olarak üzdü! Ancak ısrarla büyüğü olarak tavsiyeme rağmen kararının kesin olduğunu hissettim! Umarım yanılırım!"

SERGEN YALÇIN KİMDİR?

5 Kasım 1972 tarihinde İstanbul'un Sarıyer ilçesinin Kilyos semtinde dünyaya geldi. Tam adı Ali Rıza Sergen Yalçın'dır.

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor gibi Türkiye'nin dört büyük kulübünde forma giydi.

2008 yılında futbolu bıraktıktan sonra 2010 yılına kadar Beşiktaş'ın U15 ve U21 takımlarında teknik direktörlük yaptı. İlk ciddi teknik direktörlük deneyimini, 2013 yılında Gaziantepspor'un başına geçerek yaşadı.

Daha sonra sırasıyla; Sivasspor, Kayserispor, Eskişehirspor, Konyaspor, Alanyaspor, Yeni Malatyaspor takımlarını çalıştırdı.

2019-20 sezonunun ortasında efsanesi olduğu Beşiktaş'ın teknik direktörü oldu. 2020-21 sezonunda Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda şampiyon olarak sezonu iki kupayla tamamladı.

5facd588ae298b186dc7ad01.jpg
Ahmet Nur Çebi ve Sergen Yalçın

SERGEN YALÇIN'IN OYNADIĞI TAKIMLAR

1991-1997 - Beşiktaş
1997-1999 - İstanbulspor
1999-2002 - Siirtspor
1998-1999 - Fenerbahçe
1999-2000 - Galatasaray
2000-2001 - Trabzonspor
2001-2002 - Galatasaray
2002-2006 - Beşiktaş
2006-2007 - Şekerspor
2007-2008 - Eskişehirspor

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN