Şampiyon Anadolu Efes

Şampiyon Anadolu Efes

Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Final'inde Real Madrid'i 58-57 yenen Anadolu Efes, üst üste ikinci kez şampiyon oldu.

Maça son Euroleague şampiyonu apoleti ile çıkan temsilcimiz Anadolu Efes, rakibi karşısında ilk periyotta kısa kaldı. Walter Tavares, ilk çeyrekte etkili bir oyun sergilerken takımını taşıyan isim oldu.

Anadolu Efes'te ise Vasilije Micic ve Shane Larkin ön plana çıktı. Takımın iki yıldızı kaydettiği sayılarla Anadolu Efes adına farkın açılmasına izin vermedi. Buna karşın Real Madrid, ilk çeyreği 15-14 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte Shane Larkin faktörü ön plana çıktı. Larkin, içeriden ve dışarıdan attığı sayılarla birara Anadolu Efes'i 2018 öne geçirdi. Anadolu Efes, ilk çeyreğin yılıdız Tavares'e önlem almasına karşın, Anthony Randolph faktörü öne çıktı. Randolp'un üçlükleriyle fark birara 7 sayıya çıktı. Ancak Micic ve Larkin'in ilerleyen dakikalarda devreye girmesiyle Anadolu Efes, ilk yarıyı 34-29 geride tamamladı.

Anadolu Efes'te Olimpiakos maçında devreye giren Singleton ve Elijah Bryant bir türlü devreye giremedi.

Real Madrid Başantrenörü Pablo Lasso ilk yarıda savunmada iyi iş çıkardıklarını buna karşın hücumda istedikleri sayıları bulamadığını söylerken; Ergin Ataman, hücum ve savunmada beklentilerin altında kaldıklarını vurguladı.

İKİNCİ YARI
İlk yarıda olduğu gibi üçüncü çeyrekte de Anadolu Efesli oyuncular fazla inisiyatif almadı. Shane Larkin tek başına arkadaşlarını ateşlemeye çalışmasına karşın; Walter Tavares yine kendini gösterdi. Tavares, üçüncü çeyreğin bitimine 6 dakika kala çift haneli rakamlara ulaştı.

Real Madrid temponun düşmesine izin vermezken; Hanga'nın 5.58 kala üçlüğüyle İspanyol ekibi 40-31 öne geçti. Tibor Pleiss'ın periyotun bitimine 3.12 dakika kala attığı üçlükle Anadolu Efes farkı 4'e indirdi: 40-36.

Real Madrid'de ön plana çıkan isim Walter Tavares, 2.52 dakika kala üçüncü faulünü yaptı.

İlk çeyreğin sonlarında doğru Real Madrid'de Vincent Poirier ve James Lee Anderson arasındaki olay sonucunda iki isme de sportmenlik dışı faul verildi.

Anadolu Efes, üçüncü çeyreği 11-8 önde tamamlarken; Real Madrid son periyota 42-40 önde gitti.

Dördünce periyotun başında Tavares faul sayısını dörtledi. 8.48 dakika kala Micic'in üçlüğüyle Anadolu Efes, 43-40 öne geçti. Singleton'ın kaptığı topu smaçlamasıyla da Lacivert Beyazlılar skoru 45-43 yaptı.

Final periyodunun sonlarına doğru Ergin Ataman, Shane Larkin'i Sergio Llull eşleşmesinden alırken; tecrübeli oyuncuya Elijah Bryant'ı verdi. Bu Larkin'in bir nebze olsun dinlenmesine neden oldu. O anlarda Micic ve Tibor Pleiss devreye girdi. Pleiss kritik anlarda kaydettiği sayılarla Anadolu Efes'in gizli kahramanlarından biri oldu. Temsilcimiz Alman oyuncunun sayısıyla, son 3.19 dakikaya 53-50 önde girdi.

Pleis, son dakikaya girerken kaydettiği sayıyla Anadolu Efes'i 58-55 öne geçirdi. Son topu Larkin kaçırmasına karşın, Real Madrid'li oyuncular topu alamadı ve temsilcimiz maçtan 58-57 galip ayrılarak üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN