Uğurcan Çakır'dan veda sinyali: Bu sene transfer olmak istiyorum

Uğurcan Çakır'dan veda sinyali: Bu sene transfer olmak istiyorum

Trabzonspor'un başarılı file bekçisi Uğurcan Çakır gündeme dair açıklamalarda bulundu. Genç kaleci sezonun sona ermesi ile beraber Trabzonspor'dan Avrupa'ya transfer olmak istediğini belirterek "Trabzonspor için çok fedakarlık yaptım. Onlarda benim için fedakarlık yapacaktır. Güzel bir teklif olursa artık bu sene transfer olmak istiyorum" dedi.

Spor Toto Süper Lig'in şampiyon takımı Trabzonspor'un genç kalecisi Trabzonspor'dan ayrılmak istediğini açıkladı.

Yıldız futbolcu sezonun sona ermesi ile beraber Avrupa'ya transfer olmak istediğini kaydetti. 26 yaşındaki kalecinin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde

"Hayal ediyordum, şampiyonluğu.. Çocukluğumdan beri Trabzonsporluyum. Burada futbol oynamak nasip oldu. Onur verici bir şey, hayal değil hedef oldu. Hayalimi değil de hedefimi gerçekleştirdiğim için mutluyum. Hocalarımızın yöneticimizin emeği var. Mutlu sona hepimiz ulaştık. Hayal ediyordum ama A takımda oynamaya başladıktan sonra hedef oldu.

Altyapıdan itibaren çok hocayla çalıştım hepsiyle görüşmekteyim, altyapı hocalarımın emeği çok büyük 2 sene orada oynadım. 1461 ‘de oynadım. Hocalarımın hepsinden bir şeyler öğrendim. Onur, Fatih, Hakan ağabey gibi öğrendim. Büyük emekleri var.

PUAN FARKI BİZİ REHAVETE SOKMADI

Onur Kıvrak ağabey problemler yaşadı ve Fenerbahçe maçında kaleyi aldım. Çok iyi performanslar sergiledim. O maç tabi ki kırılma anıydı. Hedefimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Tüm camianın çok emeği var. Mutlu sona ulaştık, mutlu ve gururluyuz. Dediğim gibi hayaldi şampiyonluk, burada oynamaya başladıktan sonra hedef oldu.

Her maçımız finaldi, kazanmak istiyorduk, içerideki Fenerbahçe maçı Beşiktaş maçı bunlar takımı kenetleyen maçlar oldu. Kırılma maçı vardı ama takım arkadaşlarım o kadar birbirine güveniyor, hiçbir zaman dağılma olmadı. Özgüvenimiz yüksek seviyedeydi. Her maçı final oynadık bu finaller ne zaman bitecek diyorduk. En zorlandığım maç deplasmandaki Göztepe maçıydı. Adana Demir’i 2-0 yendik çok zorlandık. Takımdaşlığı bulunca herkes birbirinin açığını kapatmaya çalışıyor. İnşallah seneye daha güzel takım oluruz.

Puan farkı bizi rehavete sokmadı, hocamız ve takım arkadaşlarımızla bu süreci iyi yönettik. Baskı biraz fazla oldu, kaygı arttıkça performans veremiyorsunuz. Yolun sonu şampiyonluk oldu, gururluyuz.

ANTALYASPOR MAÇINDAN SONRA AĞLADIM

Antalyaspor maçında bitmeden seyirci içeri girmişti “2 dakika var, çıkın” dedim. Maç biter bitmez koridorda ağlamaya başladım. Çocukluk hayalimdi, bir profesyonel olsam da bir taraftar olarak derinde hissetim. 1 saat ağlamışımdır.

PENALTIYI KURTARACAĞIMDAN EMİNDİM

Penaltı oldu, kurtaracağıma emindim. Siopis’e de söyledim merak etme sıkıntı olmayacak. İlk maçta penaltıdan gol yemiştim. Kritk maçta görev düştü, penaltı biraz şans oluyor penaltı biraz şans oluyor. Biz geri döndük dedim, ben içimde inanılmaz seviniyorum. O kadar taraftarımız gelmiş, bu iş bugün bitecek demiştim.

VİCDANIM RAHAT

Trabzonspor taraftarı olarak duyguları en içten yaşadım, inanılmaz bir destek. Her yerde karşılamaya geliyorla. Ben de onlar gibiyim. EURO 2020 ülkemiz adına da zorlu oldu, destekleyenleri biraz üzdük. Anlık perfoırmanslar sonuca etki ediyor. Ben işimi yaparken vicdanım rahattı. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Yazılan çizilenleri çok da okumadım. Çok çalıştım şanlı formayı giyebilmek için yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalıştım. Takım halinde kötü performans sergiledik. Olan oldu hatalarımdan hepimiz ders çıkaracağız. Daha iyi olmaya çalışacağız. Pskolojik destek tabi alıyorum. Çok umursamadım.

ABDULLAH AVCI TRABZONSPOR'DA KALMALI

Trabzonspor futbolcusu olarak değil, Trabzonspor taraftarı olarak söylüyorum; Abdullah Hoca 10 yıl burada görev yapsa çok mutlu olurum

TRABZONSPOR SİZE NE YAPTI?

Kimseyi şiddete teşvik etmem. Futbol sahalarında böyle olaylar görünüyor. Isınmadan itibaren hiçbir tahribim yok. Ben orada kayseri takımını tebrik ederim dedim. Hiçbir sıkıntımız olmadı ki onarla. Trabzonspor size ne yaptı ki? Kardeş kulüp diyoruz 38. Dakikada taraftarımız bağırıyor. Ne buluyorsa atmaları hoş değildi. Çok çirkin görüntüler oldu, kardeş dediği kulüpten görmesi hoş olmadı. Bunu söylemek istedim. O gün ona çok üzüldüm. Kardeş dediğimiz bize böyle yapıyor. Trabzon’da nasıl ağırladığımızı onlar daha iyi biliyor. Tahrik etmem hiçbir zaman. Etmiyorum da. Taraftar yapabilirler tabi ki olmasın ama oluyor. Daha da çok motive oluyorum. Sürekli küfür yabancı madde yiyorum. Bundan dolayı motivasyonum daha çok artıyor daha fazla şeyler yapmak istiyorum.

İstatistiklerimi takip ediyorum, ilk oynadığım seneden itibaren daha iyi kurtarış yüzdesi yakalama bireysel hedefim. Takım şampiyon oluyor sende elinden gelenin en iyisini vermek istiyorsun ama bu hedefler kendini geliştirmek için çok önemli. Altay hoca bana demişti ki “ben hedeflerimi bir kağıda yazarım tabloya asarım” bu benim için etkileyici bir sözdü. Hedeflerimi, her sezon üste çıkarmaya çalıştım. Performansının artmasında yardımcı oluyor. Her sene görülüyor. Çalışmak mutlu ediyor.

BU SEZON AVRUPA'YA GİTMEK İSTİYORUM

Mantıklı bir teklif gelirse bu sezon Avrupa'ya gitmek istiyorum. Trabzonspor'da artık 3 kupam var. Gidersem bana kızmazlar artık. Mantıklı bir teklif olursa gitmek istiyorum. Daha önce de teklif oldu ama ben hep ortada kaldım. Kulüp ne derse onu yapmak istedim. Çok fedakarlık yaptım, onlar da biliyorum. Tekliflerin hangi takımdan geldiği de önemli. Gitmek için gitmek istemiyorum. Hedeflerim doğrultusunda çok iyi bir basamak olacak kulüp tercihim. Lig tercihi değil. Gideceğim takımdan daha büyük takımlara gitmek istiyorum, böyle bir tercih yapmak istiyorum.

Süper Lig'de Serdar Dursun ve Beşiktaş'ın golcüsü Batshuayi'yi beğeniyorum. Bir kaleci olarak tüm özelliklerimin iyi olması istedim. Hep onun için çalıştım. Patlayıcı kuvvetime, sıçrama yeteneğime çok güveniyorum. Bu özel bir yetenek. Bunun için de çok çalışıyorum.

Eşim kusura bakmasın ama şampiyonluk maçımızda çok heyecanlanmıştım. Eşimle evlendiğimiz gün bu kadar heyecanlanmamıştım.

MAREM HAMSİK'E SAYGI DUYUYORUZ

Takımsa herkes Marek Hamsik'e saygı duyuyor. Sakatlığını atlatmada oynadığı maçlar oldu. Takımda herkes onu dinliyor. Bu başarıda onun büyük bir payı var. Trabzonspor için çok fedakarlık yaptım. Onlarda benim için fedakarlık yapacaktır. Güzel bir teklif olursa artık bu sene transfer olmak istiyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN