‘Süper kriz’ yarıda kaldı

‘Süper kriz’ yarıda kaldı

Türk futbolu, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa'ya kitlenmiş durumda. Galatasaray, Icardi'nin golüyle öne geçti. Fenerbahçe, oyun durur durmaz sahadan çekildi.

KUBİLAYHAN KAVRAZLI

STAT: 11 Nisan

HAKEMLER: Volkan Bayarslan, Serkan Ok ve Serkan Olguncan

SÜPER KUPA'DA TARİHİ OLAYLAR

Resim

Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe, Süper Kupa'da kozlarını paylaştı. Şanlıurfa'nın ev sahipliğinde oynanan müsabakada tarihi anlar yaşandı. Fenerbahçe, derbiye U19 takımıyla çıktı.

Galatasaray, maçın ilk dakikasında Mauro Icardi'nin golüyle öne geçti. Golden sonra oyunu başlatmayan Fenerbahçe takımı, kenardaki yönetim kurulu üyesi Ahmet Ketenci'nin de işaretiyle sahadan çekildi. Sarı-lacivertli futbolcuların soyunma odasına gitmesiyle hakem Volkan Bayarslan, müsabakayı tatil etti.

Yarıda kalan karşılaşmayla ilgili kararı Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu verecek.

Galatasaray, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel düzenlenen Süper Kupa'da şampiyonluğa ulaştı. Sarı-kırmızılılar, tarihindeki 17. Süper Kupa zaferinin sevincini yaşadı. Resmi açıklama önümüzdeki saatlerde yapılacak.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

Karşılaşma hakem Volkan Bayarslan'ın düdüğüyle başladı.

Galatasaray, 1. dakikada öne geçti. Mauro Icardi fileleri sarstı.

Fenerbahçe, oyun durduğunda takımı sahadan çekti.

Galatasaray, Fenerbahçe'nin çekilmesiyle kendi arasında antrenman maçı yapıyor.

GALATASARAY: Muslera; Kaan, Nelsson, Abdülkerim, Köhn; Berkan, Torreira, Mertens; Barış Alper, Kerem, Icardi

FENERBAHÇE: Furkan; Mustafa Emir, Efekan, Yusuf, Ümitcan; Muhammet, Görkem İbrahim; Kerem, Muhammet Zeki, Emirhan; Çağrı

(Fenerbahçe, derbide U19 takımıyla mücadele edecek)

Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe, Süper Kupa'da karşı karşıya geliyor. Şanlıurfa'nın ev sahipliğinde oynanacak derbi tarihi anlara sahne olacak.

Ali Koç yaşananlar hakkında konuştu! ''Tuhaf, adaletsiz ve kabul edilemez''

Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç ve yönetim kurulu, sarı-lacivertli ekibi Galatasaray karşısına U19 takımıyla çıkaracak. Mücadelenin kaç dakika boyunca oynanacağı henüz netlik kazanmadı.

1 GÜNDE 2 MAÇ

Resim

Fenerbahçe U19 takımı ise bugün saat 12.00’de U19 Elit A Ligi 19’uncu hafta karşılaşmasında Giresunspor ile Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler, rakibini 4-1 yendi. Fenerbahçe U19, bugünkü ikinci sınavına çıkacak.

TEKNİK DİREKTÖR ZEKİ MURAT GÖLE

Resim

Fenerbahçe’nin Süper Kupa maçı için Şanlıurfa’ya gidecek olan U19 takımının başında Zeki Murat Göle olacak. Uzun yıllardır sarı-lacivertli ekipte birçok teknik direktörün yardımcı antrenörlüğünü üstlenen Göle, kısa bir süre geçici teknik direktörlük görevi de üstlenmişti.

GALATASARAY TAM KADRO

Okan Buruk'un 6. derbisi - Son Dakika Haberleri

Galatasaray, Fenerbahçe ile oynayacağı Süper Kupa maçına tam kadro şeklinde çıkacak. Teknik direktör Okan Buruk, Fenerbahçe'nin kadrosuna bakmaksızın sahaya as oyuncularını sürecek. Galatasaray'da sakatlıklarını atlatan Davinson Sanchez, Serge Auirer ve Abdülkerim Bardakcı da şans verilmesi halinde süre alacak.

FENERBAHÇE, ŞANLIURFA'YA GELDİ

Resim

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yönetim kurulu ve U19 Takımından 11 futbolcu, Galatasaray ile oynanacak 2023 Süper Kupa maçı için saat 18.10 itibariyla Şanlıurfa'ya geldi.

Öte yandan Fenerbahçe'nin 11 kişilik Süper Kupa kafilesinde bulunan iki U19 futbolcusunun sakat olduğu ve esame listesine yazılmayacağı ortaya çıktı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise saat 19.30'da açıklama yapacağını duyurdu.

Resim

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, konuşmasında söz konusu kararı neden aldıklarını kamuoyuna açıkladı:

''Yaşadığımız haksızlıklar, terör örgütünün kurduğu kumpaslar, futbol takımımıza yapılan suikast girişimi, son deplasman maçımızda futbolcularımıza yapılan linç teşebbüsü, zorbalıkla çalınan özellikle 3 defa son haftada çalınan şampiyonluklarımız.. Suikast girişiminin içimizi en çok acıtan, içinde bulunduğumuz durumu sorgulatan unsurlardan biri, suikast girişiminin halen faili meçhul kalması. O zamanın yönetimi de ligden çekilmeyi, maçların tehir edilmesini istemişti. Devletin en önemli kademelerinde teminatlar verilip, 'Biz bulacağız suçluları' denildi, 9 sene geçti hala bir ilerleme yok. 3 Temmuz kumpas sürecinde bazı açılan davaların havada kalmaması, sonuçlanmaması... Ne demek istiyorum. Bütün bu kötülüklerin, garip olayların, anormalliklerin tek bir kulübün başına gelmesi, olayların sıradanlaşması Fenerbahçe'yi isyan ettirecek noktaya getirmiştir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (49)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
49 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN