Suudi Arabistan tarihinde bir ilk: Spor kulübü başkanlığına kadın atandı

Suudi Arabistan tarihinde bir ilk: Spor kulübü başkanlığına kadın atandı

Suudi Arabistan tarihinde bir ilke imza atarak Taif kentindeki Wej Spor Kulübü'nün başına Hanan el Kureşi'nin getirildiğini duyurdu. Ülkede ilk kez bir kadının spor kulübünün başına geçtiği duyrulurken atama kararını yerel basın duyurdu.

Suudi Arabistan'ın Taif kentindeki Wej Spor Kulübü başkanlığına Hanan el-Kureşi'nin atandığı bildirildi.

Suudi Arabistan yerel basınında yer alan haberlerde, Spor Bakanlığı'nın, Taif vilayetinin öne çıkan spor kulüplerinden biri olan Wej Spor Kulübü'nün yönetim kurulu başkanlığına Kureşi'yi atama kararı aldığı belirtildi.

Wej Spor Kulübü'nün Spor Bakanlığı'na bağlı olarak 1976 yılında kurulduğu aktarılan haberdele, Kureşi'nin Suudi Arabistan'da bir spor kulübüne atanan ilk kadın olduğuna işaret edildi.

'RESMİ OLARAK WEJ SPOR KULÜBÜ...'

Wej Spor Kulübü'nün Twitter hesabından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Hanan el-Kureşi, resmi olarak Wej Spor Kulübü'nün yönetim kurulu başkanlığı görevine getirildi."

2017'DEN BU YANA...

Suudi Arabistan'da 2017'den bu yana, 21 yaş üstündeki kadınların pasaport alarak tek başlarına ülkeden ayrılmalarına, 18 yaş üstü kadınların doğum, ölüm, evlilik gibi hukuki değişiklik durumlarını kaydettirebilmelerine ve araç kullanabilmelerine izin veriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN