TFF'den Fırat Aydınus'u sevindiren haber

TFF'den Fırat Aydınus'u sevindiren haber

Yaş haddinden dolayı hakemlikteki son sezonunu geçiren Fırat Aydınus'u sevindiren haber TFF'den geldi. Başkan Özdemir, hakemlikte yaş sınırını 50'ye çekeceklerini ve Aydınus'un 2021-22 sezonunda da düdük çalacağını söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, 47 yaşını doldurduğu için son maçına Beşiktaş-Göztepe karşılaşmasında çıkan Fırat Aydınus'un görevine devam edeceğini açıkladı.

Özdemir, hakemlik yaş sınırını 47'den 50'ye çekeceklerini belirterek Aydınus'un görevine devam edebileceğini söyledi. Başkan ayrıca küme düşme tartışmalarıyla ilgili kararlarını da açıkladı.

HAKEMLİKTE ÜST YAŞ SINIRI 47'DEN 50'YE YÜKSELTİLİYOR

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Milliyet'e yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Fırat Aydınus, Türkiye'nin en iyi hakemlerinden biri. Talimatlarımıza göre yaş limitini doldurduğu için hakemlik dönemi sona erdi. Fırat Aydınus, bu sezon da çok başarılıydı.

Gördük ki, yurt dışında fiziği yeterli olduğu sürece, 50 yaş üstüne kadar maç yöneten hakemler var. Bu yüzden 47 yaş sınırını biraz daha üste çıkarmayı planlıyoruz. Böylelikle sadece yaşı nedeniyle mesleğine veda etmek zorunda kalacak hakemlerimizin futbolumuza bir süre daha hizmet etmelerine olanak sağlayacağız."

FIRAT AYDINUS KİMDİR?

25 Ekim 1973 tarihinde dünyaya geldi.

1993 yılında hakemliğe başladı. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümünde tamamladı.

UEFA'nın Cüneyt Çakır ile birlikte Avrupa kupalarında en çok maç verdiği Türk hakemidir. Uzun süre FIFA hakemliği yaptı.

2015-16 sezonu öncesi Türkiye Futbol Federasyonu, Fırat Aydınus'un da aralarında bulunduğu 9 hakem ile ilk kez profesyonel sözleşme imzaladı.

1973 doğumlu olan Fırat Aydınus, 2021 yılı itibarıyla 48 yaşındadır ve oğlak burcudur.

Fırat Aydınus 1.83 metre boyunda, 73 kilo ve akrep burcudur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN