Türkiye'nin Hollanda yenilgisi tepkiye neden oldu

Türkiye'nin Hollanda yenilgisi tepkiye neden oldu

A Milli Futbol Takımın, 2022 FIFA Dünya Kupası G Grubu'ndaki 6. maçında Hollanda'ya 6-1 yenilmesi Türk futbol camiasında sert rüzgarların esmesine neden oldu. Şenol Güneş'e yönelen eleştiriler sonrasında takımın başına Sergen Yalçın ya da Emre Belözoğlu ikilisinden birinin getirilmesi için çağrılar yapıldı.

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'ndaki 6. maçında Hollanda ile karşılaşan A Milli Futbol Takımı, mücadelenin ilk yarısında beklemediği bir sonuçla karşılaştı ve soyunma odasına 3-0 yenik girdi.

Mücadele öncesi grupta lider konumda bulunan milliler, Amsterdam Arena'da oynanan mücadelenin ilk yarısında hiçbir varlık gösteremezken, tepkilerin odak noktasında teknik direktör Şenol Güneş yer aldı.

enol-gunes-1.jpg

Hollanda karşısında sağ bekte Kaan Ayhan, orta sahada Okay Yokuşlu-Orkun Kökçü, hücumda ise Kenan Karaman tercihleri tartışılan tecrübeli teknik adama, sosyal medyada sert eleştiriler yapıldı.

Beklenmedik sonuç sonrası taraftarlar, Şenol Güneş'in derhal istifa etmesi gerektiğini savunurken, milli takımın başına geçmesi için iki çalıştırıcının ismi gündeme geldi.

Taraftarların bir kısmı Sergen Yalçın'ın milli takımın başına geçmesini isterken, bir kısım taraftar ise Emre Belözoğlu'nun yeni teknik direktör olması gerektiğini savundu.

tribun.jpg

TRİBÜNLERDE DE 'İSTİFA' SESLERİ

Amsterdam Arena'daki Türk taraftarlar, ilk yarıdaki 3-0'lık skor sonrası teknik direktör Şenol Güneş'i hedef aldı.

Son dönemde eleştirilen deneyimli teknik adam için istifa çağrısı yapılırken, Şenol Güneş'in oldukça üzgün olduğu gözlendi.

ÇAĞLAR KIRMIZI KART İÇİN ÖZÜR DİLEDİ

Milli futbolcu Çağlar Söyüncü, A Milli Takım'ın 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'ndaki 6. maçında deplasmanda Hollanda'ya 6-1 yenildiği maçta kırmızı kart gördüğü için özür diledi.

syncaglar-197443979-1659453490906291-2416262005748730612-n.jpg

Hollanda mücadelesinin 44. dakikasında 2. sarı kartını görerek oyundan atılan milli savunma oyuncusu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Kariyerim boyunca bir daha yaşamak istemediğim bir gece. Gördüğüm kırmızı karttan dolayı çok üzgünüm. Tüm takım arkadaşlarımdan ve halkımızdan özür diliyorum." ifadelerini kullandı.

BURAK YILMAZ: TERBİYESİZLİK

Maçın ardından açıklama yapan Burak Yılmaz, kendisine gelen eleştirilere sert çıktı. Yılmaz yaptığı açıklamada, "Futbolu bırakmam gerekiyorsa aslan gibi bırakırım. Ben kimsenin adamı olmadım, dişimle tırnağımla buralara geldim. 'Daha top fileye girmeden Şenol istifa' diye bağırılıyorsa bunlar terbiyesizliktir." ifadelerini kullandı.

burak-yilmaz.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (21)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
21 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN