Spor yazarlarının kaleminden Kayserispor Beşiktaş maçı

Spor yazarlarının kaleminden Kayserispor Beşiktaş maçı

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Kayserispor'u 2-1 yendi. Spor yazarları bu maçı değerlendirirken öne çıkan eleştiri Beşiktaş'ın kötü oyunu oldu.

Beşiktaş Kayserispor deplasmanından Gomez ve Sosa'nın golleriyle 3 puanı aldı. Bu galibiyetle maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturan siyah beyazlılar Gaziantepspor Fenerbahçe karşılaşmasını beklemeye başladı.

Spor yazarlarının Beşiktaş Kayserispor maçı değerlendirmesi;

Metin Tekin

Kayseri maçı oyunun sorgulanması açısından önemliydi ama geçen haftaki yenilgiden sonra önemli olan 3 puan alıp alamayacağıydı... Özellikle ilk yarı ve maçın 70 dakikalık bölümünde Beşiktaş'ın alışılmış oyununu göremedik. Beşiktaş'ın oyununu tarif ederken hep kullandığımız 'hücum zengini, pozisyon zengini' sözlerinin tam karşılığını bulamadık.

Ancak ben iki hafta önce de söylemiştim. Bazen maçı oyun üzerinden değil skor üzerinden değerlendirmek zorunda kalırsınız. Bunun sebebi olası bir puan kaybında Beşiktaş'ın olumsuz giden bir süreçten bahsedilecekti. Bu galibiyet bunun önünü kesti ve Galatasaray maçına aradaki 6 puan farkını koruyarak çıkmasını sağladı.

Erman Toroğlu

Beşiktaş'ın o tempolu hali yok. Hani tarihte vardır ya, "Cilalı taş devri", "Yontma taş devri" sonra "Taş devri" ... İşte Beşiktaş'ın hali de onun gibi birşey oldu. Futbolcu eksikliği mi var? Olabilir? Mesela Oğuzhan'ın yokluğunu hissettiler. İkinci yarı özellikle Beşiktaş maçın direksiyonuna hakim olamadı. Bu devrede Kayserispor topa daha etkili gözüktü ama onlar da rakip ceza alanı içinde etkili olamadı.

Ercan Taner 

Beşiktaş'ın sezon başı sakinliğine ne oldu? Derbi öncesi Beşiktaş'ın savunma dörtlüsü bana güven vermedi, çok acemi hareketler yapıyorlar! Podolski, Burak bu savunmayı çok zorlar! Önemli olan 3 puanı almak ve moralleri düzeltmek ama bu maçtan aklımda tek bir şey kalacak; Sosa'nın sağ ayakla attığı Sergen Yalçın golü…

Ali Ece

Bu sezon adeta Beşiktaş'ın yaratıcılık jeneratörü olan Oğuzhan yokken, Sosa'nın fabrika ayarlarına dönmesi olmazsa olmazdı. Zaten Töre ile Olcay'ın ilk yarıdaki anlaması zor gariplikleri nedeniyle Beşiktaş hücum sürekliliğini kuramadı. Hatta ilk 45'te oyun üstünlüğü az farkla da olsa Kayseri'deydi. Bu ilk yarı Sosa ve Atiba hariç bu sezon Beşiktaş'ın en az iyi oynadığı 45 dakika oldu. Kolektif A planı tekleyince, Sosa adeta bireysel B planını devreye soktu.

Feyyaz Uçar

Gollerin dışında ilk yarıda tam bir hayal kırıklığı var. Kayserispor’un en çok orta yaptığı ve korner attığı maç. Kullandıkları kornerlerin hepsine de vurdular. Beşiktaş defansı ne alan ne de adam markajı yapıyor. Sadece seyrediyorlar. İsmail’in bozduğu bu kaçıncı ofsayt. Rakibin kullandığı kornerde top ceza sahası dışına çıkıyor. İsmail hâlâ direk dibinde. Bütün arkadaşların ceza sahasının dışına çıkıyorlar, sen neyi bekliyorsun İsmail? Ofansif yeteneğine laf yok. Ah bir de şu defansını geliştirebilsen..

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN