Şubat ayında ameliyat mı geçirdi

Şubat ayında ameliyat mı geçirdi

İngiliz medyası tarafından parkinson hastalığı nedeniyle ocak ayında görevi bırakacağını söylenen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sağlık durumuyla ilgili yeni iddia gündeme geldi.

20 yıldır Rusya’yı yöneten 68 yaşındaki Vladimir Putin'in Parkinson’a göre daha tehlikeli bir hastalığının olduğu iddia edildi. Putin'in görevi bırakacağını öne süren Prof. Dr. Valery Solovey, Rus liderin şubat ayında kanser ameliyatı olduğunu iddia etti.

Özel hayatı ve ailesiyle ilgili detayları gizli tutmasıyla bilinen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sağlık durumuyla ilgili iddialara bir yenisi daha ortaya atıldı.

Geçtiğimiz günlerde The Sun'a konuşan Prof. Dr. Valery Solovey, 68 yaşındaki Putin’in Parkinson hastalığı olduğunu ve ailesinin de baskısıyla Ocak 2021’de görevi bırakacağını öne sürmüştü.

Putin’in kamuoyu önündeki görüntülerini yorumlayan ve sağ kolundaki salınım farklılığının Parkinson belirtisi olduğunu savunan Solovey’in iddiaları Kremlin’den gelen açıklamaların ardından yalanlanmıştı.

ŞUBAT'TA AMELİYAT OLDU

Ancak Soloyev yeni bilgilerle Putin’in sağlık durumuyla ilgili iddialarının arkasında durmaya devam ediyor. Daily Mail’e konuşan Prof. Dr. Soloyev, Putin’in kanser olduğunu ve geçtiğimiz şubat ayında acil olarak bir ameliyat geçirdiğini savundu. İngiliz basınına konuşan ve Soloyev’in iddialarını destekleyen isimsiz bir kaynak ise ameliyatın karın bölgesinden yapıldığını söyledi.

İKİNCİ TEŞHİS DAHA TEHLİKELİ

Putin’in görevi bırakacağını ve yerine kızı Katerina Tikhonova’yı düşündüğünü belirten Soloyev, “Putin’in hastalıklarından biri nöropsikolojik diğeri kanserle ilişkili. Ben doktor değilim, bunların detaylarını paylaşmaya etik olarak hakkım yok. İkinci teşhis Parkinson’a göre daha tehlikeli. Parkinson yalnızca kamuoyu önüne çıkmayı sınırlandırıyor” dedi.

putinin-gorevi-birakacagini-ve-yerine-kizi-katerina-tikhonova.jpg

Putin’in kızı Katerina Tikhonova

20 YILDIR GÖREVDE

Vladimir Putin, 2000 yılında Rusya Devlet Başkanı olarak seçilmişti. Rusya’da iki kez art arda başkan seçilmesinin ardından Putin, anayasanın iki dönemden daha fazla başkanlık yapılmasına müsaade etmemesi nedeniyle 2008-2012’de başbakanlık görevini üstlendi.

2012’de yapılan seçimlerde oyların yüzde 63.6’sını alarak yeniden devlet başkanı seçilen Putin, 2018’de yapılan seçimlerde de oyların yüzde 76.76’sını alarak daha güçlü bir şekilde başa geldi.

Putin’in görev süresi 2024’te sona ererken, son yapılan anayasa değişikliğiyle 2036'ya kadar görevde kalmasının yolu açılmıştı.

İNGİLİZ MEDYASI: PUTİN PARKİNSON HASTASI

İngiliz medyasından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin (68) ile ilgili çarpıcı bir iddia gelmişti. Daily Mail'in Moskova'daki kaynaklardan elde ettiği bilgilere dayandırılan haberde Putin, 2012 yılından bu yana Parkison hastalığının pençesinde olduğu ve Ocak ayının sonunda devlet başkanlığı görevini bırakacağını ileri sürmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN