Süleyman Soylu ile Mehmet Metiner arasındaki tartışma büyüyor

Süleyman Soylu ile Mehmet Metiner arasındaki tartışma büyüyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Mehmet Metiner arasındaki tartışma büyüyor. Metiner, Bakanlık Müşavirine “karakter yoksunu” ifadesini kullanırken, televizyondaki tartışmanın ardından tepki gösterenlere “O soysuzları Allah'a havale ediyorum” dedi. Bakan Soylu ise Metiner’e Bakara Suresi’nin 10’uncu Ayeti ile yanıt verdi: Kalplerinde bir bozukluk vardır, Allah da onlardaki bozukluğu arttırmıştır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner arasında dün CNN Türk'de başlayan tartışma sosyal medyaya taşındı. Twitter hesabından yaşananlara ilişkin yazılı açıklama yapan Metiner’e, Bakan Soylu Bakara Suresi’nin 10’uncu Ayeti’ndeki “Kalplerinde bir bozukluk vardır, Allah da onlardaki bozukluğu arttırmıştır. Yalan söylemeleri yüzünden kendilerine acı veren bir azap da vardır” ifadelerle yanıt verdi.

Metiner ise açıklamasında hükümete, AK Parti’ye ve Bakan Soylu’ya eleştirilerde bulunmadığını savunarak, şunları kaydetti:

“Benimkisi FETÖ bulaşığı isimler konusunda her zamankinden daha duyarlı ve dikkatli olunması gerektiğine dair yaptığım kardeşane/dostane bir uyarıydı… Bu sözlerimi kim Soylu Bakana, ne şekilde aktardı bilmiyorum. Ama Bakanlık Müşaviri sıfatını taşıyan karakter yoksunu birinin şahsıma dair attığı tweet o kişinin kim olduğunu ortaya koyuyor. Soylu'nun hangi müşavirlerle çalıştığına bakılırsa ne dediğim anlaşılır. FETO'nün bize yaptığının aynını yapan o müşavir müsvettesini Reis'e ve partimizin yetkili kurullarına ve bir de aziz milletimize havale ediyorum.”

“Bakanın kendisine verilen yanlış ve art niyetli bilgiyi doğru kabul edip canlı yayına bağlanması, bağlanır bağlanmaz şahsıma karşı aynı parti çatısı altında siyaset yapmanın getirdiği hukukla bağdaşmayan bir üslupla ve öfkeyle suçlamalar getirmesi hiç hoş olmadı. Keşke bağlanmadan önce cep telefonumdan yazsaydı, ben kendisine olayın aslını ve ne dediğimi açıklardım.”

“Keşke bağlandığında doğrudan suçlama yoluna gitmeden önce ne dediğimi veya kendisine iletilenleri dediğimi demediğimi sorup teyit aldıktan sonra o kendine ve bakanlık kurumuna yakıştıramadığım öfkeli ve sağduyudan yoksun sözleri üzerime boca etmeseydi.”

‘SOYLU BAKANIN SUÇLAMALARI AĞIRIMA GİTTİ’

“Üzüldüm, zira o şekilde eleştirdiği bendeniz Soylu yok iken de bu davanın içinde olan biriyim. Reis'e olan sadakatimi de partimin hukukunu korumak konusundaki hassasiyetimi de herkes bilir. Başkaları gibi ihanet etmedim. Dünyalık mevkilere tamah etmedim. Vekil gösterilmeyince gönül koymadım. Eskisinden daha fazla çalıştım. Çalışıyorum. Soylu Bakanın partimi ve Reis'in hükümetini bana karşı savunur gibi yapıp suçlamalar yapması çok ağrıma gitti.”

‘SOYSUZLARI MİLLETİMİZE HAVALE EDİYORUM’

“Daha da ağrıma giden ve beni ziyadesiyle üzen Soylu yandaşları olarak bilinen trollerin şahsıma yönelik itibar suikastine girişmeleriydi. Beni HDP/PKK'l ilan eden o soysuzları Allah'a ve milletimize havale ediyorum. İçişleri Bakanlığı doğası gereği terörle mücadele eden bir bakanlıktır. Hiçbir bakanın terörle şöyle mücadele ediyorum ölüm riskiyle karşı karşıyayız deme hakkı yoktur. Bu sözler üzerinden kendini dokunulmaz-ilişilmez kılmaya hakkı yoktur. Biz de ölümüne terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. FETÖ ile PKK ile. Hepsinin de ölüm listesinde olduğumuzu Bakanın kendisi bilir.”

‘GEÇMİŞTE FETÖ KONUSUNDA UYARIDA BULUNANLARI DÜŞMAN BELİRLERDİK’

“Geçmişte FETÖ konusunda uyarılarda bulunanları düşman bellerdik. Kadrolaşmalar konusunda bizi uyaranlara kızardık. 15 Temmuz'dan sonra kaç valinin ve emniyet müdürünün görevden alınıp içeri takıldığını Soylu Bakanımıza hatırlatmama gerek var mı? Kurumsal taassuba gerek yok. Öfkeyle saldırmaya da. Velev ki söylenenler yanlış bile olsa geçmişte yaşadığımız acı tecrübeden dolayı denilenleri tahkik etmek veya uyanlara kulak vermek bizi daha da yüceltmez mi?”

‘REİS’TEN DOLAYI AK PARTİLİYİM’

“Defalarca söylediğim bir hususu belirtmek isterim ki ben ölümüne Reisçiyim. Reis'ten dolayı AK Partiliyim. AK Partimizi kendimce savunmaya devam ediyorum. Yeri geldiğinde uyarılarımı da yapmaktan geri duymuyorum. AK Parti'yi ve Reis'i bu şekilde savunmamdan rahatsızlık duyanlar, kendi statülerini ve statükolarını korumayı dava anlayışımızın üstünde görüp uyarılarımızdan rahatsızlık duyanlar bilsinler ki biz evin oğluyuz. Ne bırakır gideriz ne ihanet ederiz ne de şahsi statülere boyun eğeriz.”

SÜLEYMAN SOYLU, MEHMET METİNER'E NE DEDİ?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN