Süleyman Soylu, Mehmet Metiner'e ne dedi? Bakan Süleyman Soylu ile AK Partili Mehmet Metiner arasında gerginlik!

Süleyman Soylu, Mehmet Metiner'e ne dedi? Bakan Süleyman Soylu ile AK Partili Mehmet Metiner arasında gerginlik!

'Mehmet Metiner ne dedi?' ve 'Süleyman Soylu ne dedi?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile AK Partili Mehmet Metiner arasında canlı yayında gerginlik yaşandı. Mehmet Metiner'in katıldığı bir programda FETÖ yapılanmasının devlet içindeki örgütlenmesine dair ellerinde bir liste olduğunu dile getirmesi üzerine yayına bağlanan Bakan Süleyman Soylu, "Bir tek FETÖ'cüyü göreve getirdiysem bu ülkemize ihanettir. Elimizde isimler var demesini kendime bizatihi hakaret kabul ediyorum" yanıtını verdi. Detaylar haberimizde...

'Süleyman Soylu, Mehmet Metiner'e ne dedi?', 'Süleyman Soylu ile Mehmet Metiner arasında canlı yayında neler yaşandı?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Canlı yayında emniyet teşkilatında yapılan atamalarla ilgili konuşan eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner, "İsimler var bizde. Burada açıklamamıza gerek yok. Kritik yerlerde hâlâ isimler varsa, bu tür atamalar yapılırsa korkarım ki FETÖ'yle mücadele konusunda yeniden zafiyet yaşayabiliriz" ifadelerini kullandı. Programa bağlanan İçişleri Bakanı Soylu, Metiner'e "Elimizde isimler var demesini kendime bizatihi hakaret kabul ediyorum" diye yanıt verdi. İşte detaylar...

MEHMET METİNER SÜLEYMAN SOYLU KAVGASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk kanalında devam eden bir tartışma programına telefonla bağlanarak, canlı yayında AK Partili eski milletvekili Mehmet Metiner ile tartıştı.

Mehmet Metiner'in Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) devlet içindeki örgütlenmesine dair ellerinde bir liste olduğunu dile getirmesi üzerine yayına bağlanan Bakan Soylu, Metiner'i kastederek şunları söyledi: "Bir tek FETÖ'cüyü göreve getirdiysem bu ülkemize ihanettir. Çok üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Bu görevler böyle kolay görevler değil. Kimse kusura bakmasın. Şehit cenazelerindeki o çocukların, annelerin, babaların yüzüne nasıl bakarız ya? 15 Temmuz'da neler yaşandığını bir vesileyle bilen, yaşayan insanlardan biriyim. Ama bu laflar benim ağırıma gidiyor. Kurumumun da ağırına gider. Hele en yakın arkadaşlarımızdan bu lafların gelmesini hiç kabul edemem, haksızlık olarak nitelendiririm. Nedamet getirip de nedamet getirdiği için bizim göreve getirdiğimiz kimse yok. Bizim bir hükümetimiz var, bir politikamız var. Ben de bizim hükümetimizin politikasını bir vesileyle yürütmeye çalışan bir adamım. Ama bu laflar benim ağırıma gider. Hayatı risk içerisinde olan bir adamım. Hayatım risk içerisinde. Ömrümde iki kaşıkla yemek yemedim hiç. Bu sözleri hak ediyor değiliz."

SÜLEYMAN SOYLU, MEHMET METİNER'E NE DEDİ?

İçişleri Bakanı Soylu'nun "Televizyon kanallarında bizim arkadaşlarımızın elimizde isimler var demesini de kendime hakaret kabul ediyorum. Bana her zaman ulaşabilecek, her zaman söyleyebilecek insanların basın üzerinden konuşmasını kabul etmiyorum. Benim abi dediğimiz insanlar, eleştirebilirsiniz, ama ben bunu kabul etmem." demesi üzerine Metiner müsaade isteyerek araya girmeye çalıştı. Buna karşılık Bakan Soylu, "Ben müsaade falan etmiyorum, söyleyeceğinizi söylediniz zaten. Oradan söylemeye devam edersiniz. Aynı şekilde devam edersiniz" dedi.

Metiner ise "Sayın Bakanım sizden müsaade istemiyorum, siz müsaade merci değilsiniz" karşılığını verdi.

Bakan Soylu'nun telefonla bağlandığı canlı yayından ayrılması sonrası konuşan Mehmet Metiner şunları söyledi:

"Ben İçişleri Bakanlığı'nda FETÖ'cüler atandı diye bir ifade kullanmadım. Bunu diyebilecek kadar da kendi hükümetine hasmane davranan biri değilim. Birbirimizi samimiyet testinden geçirmeye gerek yok. Sayın Soylu ne kadar risk içinde bir hayat sürüyorsa Mehmet Metiner de o kadar risk içinde bir hayat sürüyor. Biz ölümüne mücadele veriyoruz ve Sayın Soylu ile biz aynı davanın iki birer ferdiyiz. Benim medya üzerinden konuşmamdan rahatsızlık duyuyorsa onun da telefonla bağlanıp medya üzerinden tartışmaması lazım, tut ki benimki bir yanlışlık olsun. Bir dava arkadaşını bu şekilde itibarsızlaştırmaya kalkışmamasını dilerdim. Medya karşısında tartışmamak aslolan bir şeyse keşke sayın bakanımız bu şekilde bağlanmasaydı. Hükümetimizi eleştiren bir sözüm yoktur. Her hükümet yanlış yapabilir. Ben sadece yakın tarihe kadar bir ordu komutanımızın yaverinin FETÖ'cü çıkmasına dikkat çektim. Sayın Soylu beni bilir, geçmişimi bilir, ben de onu bilirim, burada kamuoyu karşısında tartışmak siyasetimize zarardan ötürü bir şey getirmez. Eski bir dostu olarak kendisine yakıştıramadım doğrusu. Sayın bakanımızın yayına bağlanarak şahsımla ilgili laf söylemesini doğru bulmuyorum. Bir yanlış varsa dikkat çekeriz. Bir dava arkadaşına saldırmasını asla doğru bulmadım. O ne kadar terörle mücadele ediyorsa ben bin kat daha fazla mücadele ediyorum. Hep birlikte mücadele ediyoruz."

SÜLEYMAN SOYLU, MEHMET METİNER'E 'BAKARA' AYETİYLE YANIT VERDİ

.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN