Sultangazi seçim sonuçları: 31 Mart Sultangazi'de hangi parti önde | Adayların oy oranları

Sultangazi seçim sonuçları: 31 Mart Sultangazi'de hangi parti önde | Adayların oy oranları

31 Mart Sultangazi seçim sonuçları ve Sultangazi'de önde olan partilerin oy oranları haberimizde. Cumhur İttifakı (AK Parti - MHP) ile Millet İttifakı (CHP İYİ Parti) birçok il ve ilçede ortak adaylar çıkarttı. Sultangazi de ortak adayların çıkarıldığı ilçelerden birisi. Sultangazi'de 31 Mart seçimlerinde AK Parti Abdurrahman Dursun, CHP Haluk Bozkurt ile seçime girdi. Seçimin en kilit noktalarından birisi olan İstanbul'da an be an seçim gelişmeleri Karar.com'da. İşte 31 Mart Sultangazi seçim sonuçları..

31 Mart Sultangazi yerel seçim sonuçları Karar.com'da. Sultangazi'de AK parti Abdurrahman Dursun, CHP ise Haluk Bozkurt ile belediye başkanlığı için yarıştı. Mevcut başkan Cahit Altunsay'ın aday gösterilmediği Sultangazi'de AK Parti adayı Abdurrahman Dursun'u MHP seçmeni de destekledi. Cumhur İttifakı (AK Parti - MHP) ile Millet İttifakı (CHP İYİ Parti) birçok il ve ilçede ortak adaylar çıkarttı. Sultangazi de ortak adayların çıkarıldığı ilçelerden birisi. İşte 31 Mart Sultangazi seçim sonuçları...

SULTANGAZİ SEÇİM SONUÇLARI: AK PARTİ Mİ CHP Mİ ÖNDE?

Sultangazi seçim sonuçları şimdiden merak edilmeye başlandı. 31 Mart Sultangazi seçim sonuçları, Sultangazi'de AK Parti CHP adaylarının aldığı oy oranları, yerel seçim son dakika gelişmeleri anlılk olarak güncellenen sayfamız Karar.com'da.

 

19-03/30/sultangazi-secim-sonuclari.png

24 Haziran seçimleri, 31 Mart Sultangazi seçim sonuçları konusunda ipucu verebilir. 24 Haziran'da Sultangzi'de AK Parti yüzde 53.6, CHP yüzde 16.5, HDP yüzde 15.6, MHP yüzde 7.9, İYİ Parti yüzde 4.3 oranında oy aldı.

AK PARTİ'NİN ADAYI ABDURRAHMAN DURSUN KİMDİR?

Türkiye yerel seçimlere odaklandı. AK Parti'nin birçok adayını ittifak ortağı MHP de destekliyor. AK Parti'nin Sultqangazi belediye başkan adayı Abdurrahman Dursun kimdir?

1972 yılında Adıyaman’da doğan Abdurrahman Dursun ilk, orta ve lise öğrenimini Adıyaman’da tamamdı.  Adıyaman İmam Hatip Lisesi’nden mezun olan Dursun, 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirerek, üniversite eğitimini tamamladı.

19-03/30/abdurrahman-dursun.pngAK Parti adayı Abdurrahman Dursun Sultangazi'de zafere çok yakın

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığının 2006 yılında yapılan kongresinde İl Disiplin Kurulu Üyeliğine seçilen Dursun’un aktif siyaset hayatı da bu yılda başladı. 2009, 2012, 2015 yıllarında yapılan il kongrelerinde Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliği görevine seçildi.

Bu süre içerisinde teşkilat, seçim işleri, siyasi ve hukuki işler komisyonlarında görev yapan Dursun, yerel yönetimler 2. bölge başkanlığı görevinde de bulundu. 7 Haziran ve 1 Kasım 2016 genel seçimlerinde, İstanbul 3. bölge seçim koordinasyon merkezi başkanlığını yürüten Dursun, İstanbul Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu Üyesi.

Kurulda, Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı temsilcisi olarak bulunan Dursun, Birlik Vakfı Hukukçular Kulübü Başkanlığı yaptı. Halen Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanlığı ve Adıyamanlılar Vakfı Başkan Yardımcılığı görevlerine devam etmektedir. İlim Yayma Vakfı mensubu olan Dursun, İstanbul’da faaliyet gösteren çeşitli şirketlerde hukuk müşavirliği ve serbest avukatlık yapmaktadır. Dursun evli ve iki çocuk sahibidir.

19-03/30/chp.Jpeg

CHP'NİN SULTANGAZİ ADAYI HALUK BOZKURT KİMDİR?

CHP 31 Mart yerel seçimlerin Sultangazi'de Haluk Bozkurt'u aday gösterdi. Peki CHP'li Haluk Bozkurt kimdir, nerelidir?

1970 yılı Ardahan Göle doğumludur. Vefa Poyraz Ortaokulunu bitirdikten sonra Sağmalcılar Lisesinden mezun olmuştur. 2001 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun olmuş, ardından Artun Mimarlık Ofisini kurmuştur. 2003 yılında Narlıdere İstihkam Okulundan Asteğmen olarak mezun olduktan sonra Gelibolu'da vatani görevini tamamlamıştır. 2004'ten günümüze kadar serbest mimarlık hizmetini sürdürmektedir. 2008 yılında CHP Sultangazi Yönetim Kurulu Üyesi olmuştur. 2009 yılında Sultangazi Belediyesi Meclis Üyeliği görevine seçilmiştir. 2013 yılından bu yana Sultangazi Spor Klübü ve Sultangazi Müteahhitler derneğinde yönetici olarak görev almaktadır.

İSTANBUL'DA KİM ÖNDE? BİNALİ YILDIRIM MI EKREM İMAMOĞLU MU?

Türkiye 31 Mart seçimlerine odaklanmış durumda. Seçimin kalbi ise İstanbul'da atacak. Her seçimde olduğu gibi 31 Mart yerel seçimlerinde de gözlerin çevrildiği İstanbul'da Binali Yıldırım oy oranı, Ekrem İmamoğlu oy oranı anlık verilerle güncellenen sayfamızda.

AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı İstanbul'da Binali Yıldırım'ı aday gösterdi. MHP seçmeni İstanbul'da Binali Yıldırım'ı destekleyecek. CHP ve İYİ Parti'nin adayı ise CHP'li Ekrem İmamoğlu oldu. İstanbul seçim sonnuçlaır,  Binali Yıldırım oy oranı, Ekrem İmamoğlu oy oranı şimdiden merak ediliyor. Anket sonuçlarında Binali Yıldırım'ın adı bir adım önde çıkıyor. 

19-03/25/stanbul-anket.png

31 Mart seçimlerinde Binali Yıldırım mı Ekrem İmamoğlu mu önde? Çeşitli anket şirketilerinin çalışmalarında Binali Yıldırım önde görünüyor.

Themis Araştırma, Konsensus Araştırma, PollMark Araştırma, Gezici anket, Avrasya Araştırma, Piar Araştırma, Optimar Araştırma şirketleri, 31 Mart İstanbul yerel seçim sonuçlarına ilişkin anket sonuçlarını açıkladı.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN