Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig hangi takımlar düştü? Hangi liglerde küme düşme kaldırıldı?

Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig hangi takımlar düştü? Hangi liglerde küme düşme kaldırıldı?

Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig güncel puan durumlarını haberimizde bulabilirsiniz. 'Hangi liglerde küme düşme olmayacak?' sorusunun yanıtı futbolseverler tarafından internette araştırılıyor. Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, TFF Başkanı Nihat Özdemir'e bu seneye mahsus olarak Süper Lig'de küme düşmenin kaldırılması yönünde tavsiyede bulundu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun da katıldığı toplantıda konuyu değerlendiren TFF yönetimi, küme düşme ile ilgili radikal kararlar aldı. İşte detaylar...

'Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig hangi takımlar düştü?', 'Hangi liglerde küme düşme kaldırıldı?' sorularının yanıtlarına ve 'Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig güncel puan durumu' bilgilerine sayfamızda yer verdik. Bilindiği üzere ülkemizde, koronavirüs (corona virüs) salgın hastalığı nedeniyle futbol liglerine 3 ay süreyle ara verilmişti. Bu süreçten birçok kulüp ekonomik olarak, futbolcular ise psikolojik olarak olumsuz etkilenmesi nedeniyle 2019-20 sezonunda küme düşmenin kaldırılması kulüpler tarafından talep edildi. Bu çağrıya olumlu yanıt veren TFF, 14'ten 8'e düşürdüğü yabancı sınırı kuralını da 1 yıl erteleyerek 2021-22 sezonunda başlamasına karar verdi. Detaylar haberimizde...

HANGİ LİGLERDE KÜME DÜŞME KALDIRILDI?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği'nin İstanbul Riva'da yaptığı toplantının ardından radikal kararlar alındı.

Buna göre, sadece 2019-20 sezonunda geçerli olmak üzere bütün liglerde küme düşme kaldırıldı. Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig'de hiçbir takım alt lige düşmeyecek ve 2020-21 sezonu fazladan 3 takımla oynanacak.

LİGLER KAÇ TAKIMLA OYNANACAK?

Süper Lig 2021-22 sezonundan itibaren daimi olarak 20 takımla oynanacak. 2021-22 sezonuna özel olarak ligde 4 takım düşecek ve 1. Lig'den 3 takım yükselecek.

1. Lig ile 2. Lig'deki iki grup ve 3. Lig'deki üç grup, 2020-21 sezonunda 21 takımla oynanacak. 2021-22 sezonundan itibaren ise eskiden olduğu gibi 18 takımla oynanmaya devam edecek. Dolayısıyla 2021-22 sezonuna mahsus olarak 1 Lig, 2. Lig ve 3. Lig'de daha fazla sayıda takım alt lige düşecek.

8 YABANCI KURALI ERTELENDİ

Öte yandan önümüzdeki sezon için alınan 8 yabancı kuralı düzenlemesi, 1 sezon ertelenerek 2021-22 sezonundan itibaren yürürlüğe girecek. 2020-21 sezonunda futbol takımları, 28 kişilik kadrolarında 14 yabancı bulundurabilecek. 2021-22 sezonunda ise bu sayı 8 ile sınırılandırılacak.

SÜPER LİG 2019-20 SEZONU PUAN DURUMU

1. LİG 2019-20 SEZONU PUAN DURUMU

2. LİG BEYAZ GRUP 2019-20 SEZONU PUAN DURUMU

2. LİG KIRMIZI GRUP 2019-20 SEZONU PUAN DURUMU

2. LİG 2019-20 SEZONU PLAY-OFF SONUÇLARI

3. LİG 1. GRUP 2019-20 SEZONU PUAN DURUMU

3. LİG 2. GRUP 2019-20 SEZONU PUAN DURUMU

3. LİG 2. GRUP 2019-20 SEZONU PUAN DURUMU

3. LİG 2019-20 SEZONU PLAY-OFF SONUÇLARI

TRANSFER HARCAMA LİMİTLERİ 4 AĞUSTOS'TA AÇIKLANACAK

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısı bugün Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla Riva'da gerçekleştirildi. Toplantının ardından Kasapoğlu ve TFF Başkanı Nihat Özdemir açıklama yaptı.

Basın toplantısında ilk konuşmayı yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kulüpler Birliği Vakfı'nın dün yapılan toplantısında alınan kararları hatırlattı. Kulüpler Birliği, korona virüsü salgının nedeniyle bu yıl Süper Lig'de küme düşmenin kaldırılması istemişti. Kasapoğlu şunları söyledi:

"Dün Kulüpler Birliği bir toplantı yapmıştı. Bu toplantıda açıkçası beni hem duygulandıran hem de çok mutlu kılan bir tablo söz konusuydu. Zira kulüplerimizin göstermiş olduğu işbirliği, dayanışma ruhu ülkemizdeki birlik beraberliğin ne kadar güçlü olduğunu göstermiş oldu. Düşenin dostu olmaz anlayışını elinin tersiyle iten tüm kulüplerimizi kutluyorum. Bu manada düşme noktasında salgın sürecinin getirdiği güçlükler noktasında sebebiyle nedeniyle küme düşme kaldırılması, gerek pandemi sürecindeki durumun ve elbette sporumuzda üretimin çok önemli, teşvik sistemini en hızlı şekilde ortaya koymakla birlikte, yabancıyla ilgili sürecin 1 yıl ertelenmesi ve Bölgelesel Amatör Lig'deki (BAL) kulüplerimizin bir üst lige çıkması noktasındaki kararların halkımıza hayırlar getirmesini diliyorum."

Kasapoğlu'nun ardından konuşan TFF Başkanı Nihat Özdemir, "Dün Kulüpler Birliğimiz bir toplantı yaptı. 20 kulüp, ligden düşmenin kalkmasını istedi. Toplantıdan sonra Kulüpler Birliği Mehmet Sepil, 18 Süper Lig ve Süper Lig'e yeni çıkan 2 kulübümüzün temsilcileriyle ligden düşmenin kaldırılmasına yönelik tavsiye kararını açıkladılar. Sayın Sepil tavsiye kararlarını bir dilekçeyle yönetim kurulumuza sunmuştur. Daha önce 7 takım bu talepte bulunmuştu. Ligleri oynatarak tamamlamak istedik. Bugün geldiğimiz noktada ligi tamamladık" dedi.

Kulüpler büyük fedakarlıklar yaptığını belirten Özdemir, "Süper Lig, Kulüpler Birliği'nin ligden düşmenin kaldırılmasına yönelik talebini bugün değerlendirdik. Pandemi süreci ve sonrasındaki etkilerini tüm detaylarıyla konuştuk. Oy birliğiyle alınan karara göre la Süper Lig'in yanı sıra TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de de düşme olmayacaktır. Süper Lig, 2020-21 sezonu 21 takımla oynanacaktır, sezon sununda 4 takım küme düşecektir. Daha sonra 20 takımla oynanacaktır. TFF 1. Lig 18 takım, TFF 2. Lig 39 takımla oynanacaktır. TFF 3. Lig, 4 gruptan oluşacak ve 67 takımla oynanacaktır. Süper Lig’in 21 takımla oynanacak olması gelir dağılımında farklılık, maç sayısının artması ve fikstür sıkışıklığına da yol açacaktır. Bunları TFF olarak revize edip kamuoyuyla paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Yeni yabancı kuralının 1 yıl ertelendiğini açıklayan Özdemir, kuralın 2021-2022 sezonundan itibaren uygulanacağını söyledi.

Harcama limitlerine değinen Özdemir, "Takım harcama limitleri, TFF tarafından 4 Ağustos yani transferin ilk günü açıklanacaktır. Bunun ardından Kulüpler Birliği’nin oluşturduğu icra kurulu, lisans kurulu ile bir araya gelip çalışma yapacaktır. Tüm kararların hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Son dakika spor haberlerini KARAR SPOR'dan takip edebilirsiniz.

SÜPER LİG PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN

KORONAVİRÜS OLAN SÜPER LİG HAKEMİ KİM?

SÜPER LİG'DE 2020-21 SEZONU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YAZ TRANSFER DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK VE BİTECEK?

BEIN SPORTS HABER NASIL İZLENİR?

TRABZONSPOR NEDEN AVRUPA KUPALARINA GİDEMİYOR?

FUTBOL ERKEK OYUNU MUDUR?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN