Sur'da şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Uğur Şahin memleketine uğurlandı

Sur'da şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Uğur Şahin memleketine uğurlandı

Diyarbakır'ın Merkez Sur İlçesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen uzman çavuş Uğur Şahin, Diyarbakır Asker Hastanesi'nde düzenlenen törenle, memleketi Kırşehir'e uğurlandı.

Sur İlçesi'nde dün hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması amacıyla düzenlenen operasyon sırasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan jandarma uzman çavuş Uğur Şahin için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tören düzenlendi. Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, şehidin ailesi ile askeri ve mülki erkan katıldı.


Tören şehidin cenazesinin katafalka koyulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve şehit uzman çavuş Uğur Şahin'in öz geçmişinin okunmasından sonra 7'nci Kolordu Komutanlığı'ndan Üsteğmen Burak Tunç Bilek yaptığı konuşmada, son dönemde bölücü terör örgütünün ülkemizin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu belirterek, bu eylemleri gerçekleştirirken de yöntem değişikliğine gittiğini söyledi.

Üsteğmen Bilek, "Bölücü terör örgütü hendek kazıp barikat kurarak personelimize sinsice saldırarak, vatandaşlarımızı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak, yol kesip seyahat özgürlüğünü engelleyerek hedef gözetmeksizin saldırılarına devam etmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek adına görevimize kararlılıkla ve azimle devam edeceğiz" dedi.

Konuşmanın ardından törene katılanlar toplu halde dua ettikten sonra, jandarma uzman çavuş Uğur Şahin'in cenazesi memleketi Kırşehir'e gönderildi. 


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN