Suriye'den Kilis'e ateş açıldı,1 asker şehit oldu

Suriye'den Kilis'e ateş 
açıldı,1 asker şehit oldu

Suriye sınırındaki Kilis'te, IŞİD'in etkin olduğu bölgelerden Türkiye tarafına ateş açılması sonucu 1 asker şehit oldu. Vali Tapsız yaptığı açıklamda 1 askerin de kayıp olduğunu söyledi.

Suriye sınırındaki Kilis'te, IŞİD'in etkin olduğu bölgeden Türkiye sınırına ateş açılması sonucu 1askerin şehit bildirildi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız yaptığı açıklamada, ''IŞİD'in etkin olduğu bölgeden, muhtemelen kaçakçıların açtığı ateş sonucu bir asker şehit oldu. Bir asker ise kayıp'' ifadesini kullandı.

Nöbet tutan askerler ateş açıldı

Edinilen bilgiye göre, saat 18.30 sıralarında Kilis’in Yavuzlu köyü sınırları içerisinde bulunan Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nda görev yapan askerlerin üzerine Suriye’den ateş açıldı. Yaralı olarak Kilis Devlet Hastanesi’ne kaldırılan askerlerden biri şehit oldu.

Vali IŞİD bölgesi dedi 

Tapsız, gazetecilere yaptığı açıklamada, 18.00 sıralarında Şehit Mehmet Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde kaçakçı grubuyla çatışma yaşandığını belirtti.

Sınır devriyesi yapan askerlere, Suriye tarafından Türkiye'ye geçmeye çalışan kaçakçı grubunun ateş açtığını kaydeden Tapsız, "Kaçakçı grubuyla çatışma çıkıyor. Bir askerimiz maalesef şehit oldu, bir askerimiz de kayıp. Olayla ilgili inceleme ve araştırmalar devam ediyor. Çatışmaların olduğu bölge Suriye sınırında IŞİD'in kontrolünde olan bir bölgedir" ifadelerini kullandı.

TSK'dan açıklama

TSK'dan saldırıya ilişkin yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi:

"1 Eylül 2015 tarihinde saat 18.15 sularında Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Kilis Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nda görevli unsurlarımıza, sınırın Suriye tarafında DEAŞ Terör Örgütü kontrolündeki bölgeden açılan ateş sonucunda Kahraman bir silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, derhal ambulansla hastaneye tahliye edilmiştir. Kahraman silah arkadaşımız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Ayrıca çatışma esnasında bir silah arkadaşımız ile irtibatımız kesilmiş olup arama faaliyeti ve bölgede operasyonlara devam edilmektedir."

KİLİS/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN