Tabip Odası Başkanı Karadeniz'deki durumu değerlendirdi: Nedeni kongreler

Tabip Odası Başkanı Karadeniz'deki durumu değerlendirdi: Nedeni kongreler

Samsun Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Funda Furtun, koronavirüs vaka yoğunluğunun en fazla Karadeniz bölgesinde görüldüğünü hatırlatarak, bu illerde son zamanlarda parti kongreleri yapıldığına dikkat çekti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasına göre Türkiye'de koronavirüs vaka yoğunluğunun en fazla olduğu 5 il Ordu, Giresun, Trabzon, Samsun ve Rize oldu.

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre Samsun Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Funda Furtun, 100 binlik verilere göre Karadeniz illerinin kendilerinden 5-10 kat daha kalabalık olan büyük şehirleri geride bıraktıklarını belirterek, “Bu bölgede bir sorun olduğu ortada. Bu rakamlara göre günlük vaka sayısı 300-350’ye geliyor” dedi.

"BU İLLERDE KALABALIK PARTİ KONGRELERİ YAPILDI"

Furtun, “Türkiye geneline bakılınca Karadeniz’de bir artış var. Vaka sayısı düşerken şaşırtıcı bir artış yaşanıyor. Son dönemde bu illerde insan hareketliliği çok fazla. Özellikle dikkat edersek, ilk beş içinde olan bu illerden üçünde kalabalık parti kongreleri yapıldı. Bu kongrelere çevre illerden gidenler de oldu. Bu büyük bir etken. Yasaklardan önce insanlar köylere yaylalara kaçıyor. Orada bir araya geliyorlar. İl ve ilçeler biri birlerine çok yakın olduğu için seyahat eden vatandaş sayısı da arttı. Hepsi bir araya gelince ortaya bu sonuç çıktı” diye konuştu.

Funda Furtun, yaşanan artışların bir diğer nedeninin de mutasyona uğrayan virüsün olduğunu kaydetti.

İdarecilerin artık bölgesel kararlar alabildiğini hatırlatan Furtun, “Öncelikle iller arası seyahat kısıtlanmalı ve sokağa çıkma yasaklarının uzatılması gerekiyor. Bu da çözüm olmaz ise 15 gün tam kapama uygulanabilir. Okulların böyle bir ortamda açılması da doğru değil. Bu vaka sayısını daha da arttırabilir” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN