Tadında bırakmayan seriyi abartan filmler

Tadında bırakmayan seriyi abartan filmler

Bu yılın son çeyreğinde birçok devam filmi sinemaseverlerle buluşacak. Aralarında ‘Saw 8’, ‘Justice League’, ‘Thor: Ragnarok’, ‘Star Wars: The Last Jedi’ ve ‘The Golden Circle’ın yer aldığı yapımlar tamamen ticari kaygının ürünleri. Hangilerinin iyi film kategorisine dahil edileceği ise sinema salonundan çıktıktan sonra belli olacak.

ERKUT TEZERDİ

Hayatın değerini cani yöntemlerle öğreten bir katil, süper kahramanlar ittifakı veya son Jedi’ın kim olduğu...  Kim, kimin kızıydı, babasıydı, kuzeniydi, annesiydi ya da hangi ajan, hangi örgüte ihanet etti derken, 2017’in son çeyreğinde birçok devam filmi izleyici karşısına çıkacak. Aralarında serilerinin sekizincisi çekilenler dahi var. Milyonlarca dolara mal edilen filmlerin bazısı görsel efektleriyle büyüleyecek, bazısı da mantık hatalarına yer veren senaryosuyla sinemaseverlerin bir hayli tepkisini çekecek. İlk filmiyle tadında bırakmak yerine, Oscar ödüllü oyuncuları da kadrosuna katarak abartan yapımlardan birkaçı şöyle:

TAKIM ELBİSELİ AYARSIZ AJANLAR

Bir önceki filmde Kingsman ajanlarının merkezleri yok edilmişti. Şimdi “Sağlık olsun, buna da şükür” diyerek toparlanmaya çalışıyorlar. Casus teşkilatın varlığından haberdar olunca birlikte hareket etmeleri gereken ajanlar, çizgili takım elbiselerini giyip korkusuzca savaşıyorlar. Ayarsız aksiyon bağımlısı Eggsy olarak ilk filmde izleyici karşısına çıkan Taron Egerton’a, centilmen ajan Harry rolüyle yine Colin Firth eşlik ediyor. Ginger rolünde de Oscar ödüllü yıldız Halle Berry var. ‘Kingsman: The Golden Circle’ 22 Eylül 2017’de beyazperdede olacak.

GÜÇ SENİNLE OLSUN JEDI

Tüm zamanların en sevilen serisi kaldığı yerden devam ediyor. İlk kez 2015 yılında yayınlanan ‘Star Wars: Güç Uyanıyor’ filminde gözüken Rey karakterinin gerçekte kim olduğu belli olacak. 15 Aralık 2017’de izleyiciyle buluşacak sekizinci filmde Rey’in, gücün karanlık tarafında yer alan Kylo Ren ve Luke Skywalker’la olan bağlantısı anlatılacak. Fakat tahminlere göre Rey, Luke’ın kızı ve gücü içinde barındırıyor; zorlu eğitim de baba ile kız arasında yaşanıyor. İmparatorluk galaksiyi hakimiyeti altına alıyor, isyancılar zayıflıyor, gücün karanlık tarafı yükseliyor... Oyuncu kadrosuna Benicio Del Toro’nun da eklendiği ve yönetmen koltuğunda Rian Johnson’ın oturduğu film, ya Star Wars evreni hakkında birçok soru işaretini giderecek ya da ‘Lost’ dizisi misali ticari kaygının eseri olacak ve bambaşka soruları var ederek hayranlarının moralini bozacak.

17-08/31/sdf-1504134945.jpg

NASIL ÖLECEĞİNİ BİLİYORUM

Guinness Rekorlar Kitabı’na ‘Tüm zamanların en başarılı korku filmi serisi’ olarak giren Saw (Testere) serisinin sekizincisi ‘Jigsaw’ adıyla izleyici karşısına çıkacak. Önceki filmlerde, kanser hastası psikopat katil, gerilimli bir müzik eşliğinde kurbanlarına türlü türlü acılar çektirerek, hayatın değerini öğretmeye çalışıyordu. Hayatta kalmak isteyen ya bir uzvunu kaybediyordu ya da aklını! 18+ yaş kitlesine uygun yeni filmde ise fragmanlarından anlaşıldığı kadarıyla cinayetler yine kan donduracak. Çığlıklar ve “Tanrım, lütfen yardım edin” feryatları iç içe geçecek. ‘Jigsaw’ 27 Ekim 2017’de vizyonda.

17-08/31/kar02-justice1.jpg

BATMAN İLE SUPERMAN EL ELE

Biri Kripton gezegeninden gelme uzaylı, süper güçlü. Diğeri zengin; parasıyla kötüleri döver. Geçen yıl yayınlanan ‘Batman v Superman’ filminde iki kahraman ölümüne dövüşmüş, ardından “A-a senin annenin adı Martha mı? Benim annemin adı da Martha. Gel o zaman arkadaş olalım” diyerek tüm zamanların en absürt dost kalma öyküsü gerçekleşmişti. Gerek çizgi roman okuyucularını gerekse de sinemaseverleri çileden çıkaran bu film sonrası iki kahramanın ekibine yeni süperler eklendi. Kötü uzaylılara karşı dünyanın savunulacağı ‘Justice League’ 17 Kasım’da izleyiciyle buluşacak.

17-08/31/kar02-thor1.jpg

O ÇEKİCİ KIRMAYACAKTIN!

Konusu Asgard ülkesinde geçen filmde, yok edilmesi imkânsız olduğu belirtilen Thor’un çekici, kozmik kötü Hela tarafından tek elle tuz buz ediliyor. Asgard kötüler tarafından ele geçirilince Thor da sürgüne gönderiliyor. Başka bir gezegende yeşil dev Hulk’la dövüşmeye zorlanıyor. Ancak ikili yeniden dost oluyor. Sonra da intikam yani Asgard’ı kurtarma operasyonu başlarken ekibe Thor’un kıskanç kardeşi Loki de katılıyor. 27 Ekim 2017’de vizyona girecek olan ‘Thor 3: Ragnarok’ izlenme rekorları kırabilecek bir yapım ancak birçok hayranına göre gereksiz konu hatlarına sahip.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN