Tamer Güney kimdir? Neden öldü, hastalığı neydi? Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü

Tamer Güney kimdir? Neden öldü, hastalığı neydi? Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü

Galatasaray ve Fenerbahçe'de futbol altyapı koordinatörlüğü yapan Tamer Güney, bir dönem Türkiye Futbol Federasyonu Başdanışmanlığı görevinde bulundu. 2002-03 sezonunda Süper Lig'in bitimine 2 ay kala Fenerbahçe A takımının başında geçici teknik direktörlük yaptı. Galatasaray'ın altyapısında çalıştığı dönemde Emre Belözoğlu'nu keşfedip yetiştiren hoca olarak bilinen Tamer Güney, 1956-1969 yılları arasında yeşil sahalarda forma giydi. İşte, Tamer Güney biyografisi...

Türkiye Futbol Federasyonu, eski başdanışmanı Tamer Güney'in hayatını kaybettiğini duyurdu. Fenerbahçe, Orduspor, PTT, Balıkesirspor, Kayserispor, Ankaragücü gibi takımlarda teknik direktörlük yapan deneyimli spor insanı, Galatasaray'da 2000 yılında Avrupa Ligi'ni kazanan jenerasyonunu altyapıda yetiştirmesiyle biliniyor. Daha sonra Fenerbahçe altyapısında da görev alan Tamer Güney, A takımın başında Süper Lig'de geçici teknik direktörlük görevinde bulundu.

HOCALARIN HOCASI TAMER GÜNEY HAYATINI KAYBETTİ

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Türk futbolunun önemli hocalarından Tamer Güney'in 84 yaşında vefat ettiği belirtildi. TFF'nin açıklaması şöyle: "Türk futbolunun değerli ismi, uzun yıllar Federasyonumuzda önemli görevlerde bulunan, efsane futbol adamı Tamer Güney'i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Tamer Güney'in cenazesi, 24 Ağustos 2020 Pazartesi günü saat 12.00'de Şakirin Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Türk futboluna çok değerli hizmetlerde bulunan merhum Tamer Güney'e Allah'tan rahmet; ailesi, sevenleri ve futbol camiasına başsağlığı ve sabır diliyoruz."

Fenerbahçe Spor Kulübü'nden yapılan açıklamada da, "2000-03 yılları arasında altyapımızda koordinatör olarak görev alan, 2003 yılında bir süre A Takımımızın teknik direktörlük görevini yürüten Tamer Güney'in vefatını büyük üzüntüyle öğrendik.‬ Merhuma Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları ve spor camiasına başsağlığı dileriz" ifadelerine yer verildi.

0820201315033831182.jpg

TAMER GÜNEY'İN HAYAT HİKAYESİ

6 Ocak 1936 yılında Bilecik'te dünyaya geldi.

Tamer Güney; Ankaragücü, PTT, Hacettepe ve Orduspor kulüplerinin formasını giydi. Orduspor, PTT, Balıkesirspor, Kayserispor, Ankaragücü, Adanaspor, Eskişehirspor, Diyarbakırspor, Gaziantepspor ve Fenerbahçe'de teknik direktörlük yaptı. Güney ayrıca Galatasaray, Fenerbahçe ve Etimesgut Şekerspor'da altyapı sorumluluğu görevlerini üstlendi.

Bir dönem Ümit Milli Takım'ı da çalıştıran Tamer Güney, Türkiye Futbol Federasyonu'nda Eğitim Dairesi'nde, Araştırma, Planlama, Eğitim ve Geliştirme Dairesi'nde (ARPEG) ve Futbol Gelişim Direktörlüğü'nde önemli çalışmalara imza attı. Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu Başdanışmanlığı görevinde bulundu. Tamer Güney, futbol ile ilgili kitaplar da yazdı.

Antrenörlüğe Orduspor'da başladı. 1969-70 yıllarında burada antrenörlük yaptı. PTT, Balıkesirspor, MKE Ankaragücü, Adanaspor, Kayseri Erciyesspor gibi takımlarda çalıştırıcılık yaptı. 1985-86 sezonunda Ayvalıkgücü'nü çalıştırdı. 1990 yılında Futbol Federasyonu başdanışmanı oldu. 1995 yılına kadar bu görevini sürdürdü. Daha sonra 1 sene Gaziantep altyapısını çalıştırdı. Üç defa üst yapıya gidip geldi. 1995-2000 yılları arasında Galatasaray'ın altyapısının başına geçti. Burada Emre Belözoğlu, Fatih Akyel gibi yıldızları yetiştirdi. 2000 yılında Fenerbahçe altyapısına geldi. 2003 yılında da sarı-lacivertli takımın teknik sorumlusu oldu.

2005-2006 yılında Etimesgut Şekerspor altyapısında görev aldı. 2006- 2007 sezonu başında üst yapıya çıktı. Daha sonra görevi bıraktı. Etimesgut Şekerspor alt yapısında olduğu sürede birçok oyuncu üst yapıya verdi ve yetiştirdiği gençler amatör ligde 2006-2007 sezonunda A genç Türkiye şampiyonu oldular.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN