Tatarlar Kırım'ı ablukaya alacak

Tatarlar Kırım'ı ablukaya alacak

Kırım Tatar Meclisi, Rusya'nın geçen yıl ilhak ettiği Kırım'daki Rus yönetimine yönelik yaptırımların uygulanması için Kırım Yarımadası'nı bir haftalığına ablukaya alacak.

Kırım Tatarları’nın yürütme organı olarak kabul edilen Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı ve Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Refat Çubarov, Kırım Tatarları’nın Rusya’nın geçen yıl ilhak ettiği Kırım Yarımadası’na Ukrayna’dan ulaşımı bir hafta içinde bloke etmeye başlayarak yarımadayı ablukaya alacaklarını söyledi.

Giriş çıkışlar kapatılacak

Çubarov, Ukrayna Parlamentosu Başkanı Vladimir Groysman ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında basına yaptığı açıklamada, Kırım Tatarları’nın Kırım’a yönelik abluyaka başlama tarihinin 20 veya 21 Eylül olacağını belirtti. Kırım Tatarları’nın Ukrayna’nın Herson ilinden Kırım’a giriş çıkışları kapatacağını belirten Çubarov, böylelikle, Ukrayna’dan Kırım’a mal sevkiyatının önüne geçeceklerini ve Kırım’daki Rus yönetimine yönelik alınan yaptırım kararlarının yugulanmasını sağlayacaklarını dile getirdi.

Kiev yönetimi yaptırımları yeterince uygulamıyor

Çubarov, 8 Eylül’de Kırım Tatarları’nın manevi lideri olarak kabul edilen Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Kırım Tatarları’nın Kırım Yarımadası’nı ablukaya almaya hazırlandıklarını belirtmişti. Aynı topalntıda Çubarov, Ukrayna’dan Kırım’a sadece bir hafta içinde 5700 ton gıda ürünü sevkedildiğini kaydederek, bunun, Kiev yönetiminin bu konuda yeterince sert politika uygulamamasının bir göstergesi olduğunu dile getirmişti.

KİEV/DHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN