TBMM'de Başkanlık Divanı krizi çözüldü

TBMM'de Başkanlık Divanı krizi çözüldü

Meclis Başkanlık Divanı'nın üye sayısı konusunda MHP'nin itirazı üzerine çıkan kriz çözüldü. Düğümün çözülmesi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükümet kurma görevini vermesinin önü açılmış oldu.

Meclis'te yapılan oylamada Divan'ın 18 üyeden oluşması kararlaştırıldı.

TBMM Başkanlık Divanı'nın 18 kişiden oluşmasına ilişkin Meclis Başkanlığı'nın önerisi Genel Kurul'da kabul edildi.

Buna göre, AK Parti'nin 8, CHP'nin 4 üye ile temsil edileceği Başkanlık Divanı'nda MHP ve HDP'nin ise 3'er üyesi olacak.

Başkanlık divanının belirlenmesi hükümetin kurulması açısından önem taşıyor. Hükümet kurma takviminin işlemesi için Meclis Başkanlık Divanı'nın oluşturulması gerekiyor.

MHP, Başkanlık Divanı'nda 15 üye bulunmasını ve kendilerine HDP'den bir fazla üyelik verilmesini istiyordu.

Ancak AK Parti, CHP ve HDP, Divan'da 18 üyenin yer alması yönünde görüş bildirdi.

TBMM Danışma Kurulu'nda uzlaşma sağlanamaması üzerine Başkanlık Divanı'nın kaç kişiden oluşacağı ve hangi partinin kaç üye ile temsil edileceğine Genel Kurul'da yapılan oylama ile karar verildi.

Üye krizinin çözülmesi ile gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi.

Erdoğan'ın hükümek kurma görevini vermek üzere AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu davet etmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN