Teknoloji devi LG otomobil pazarına giriyor

Teknoloji devi LG otomobil pazarına giriyor

Güney Kore'nin önemli elektronik şirketlerinden biri olan LG, Kanada merkezli otomotiv parça üreticisi Magna International ile elektrikli otomobil parçaları üretecek.

Teknoloji devi Apple'ın 2024'te binek araç üreteceğine yönelik çıkan haberlerden sonra LG de elektrikli otomobil pazarına giriyor. LG ve Magna International'ın kuracağı ortak girişimin değeri 1 milyar dolar olacak. 

Şirketten yapılan açıklamada, elektronik motor, inventör ve yerleşik şarj cihazları ve elektronik sürücü sistemleri üretmek için Magna International ile ortak bir girişime gidildiği bildirildi.

BİNDEN FAZLA KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Yeni şirketin geçici olarak LG Magna e-Powertrain olarak adlandırıldığı belirtilen açıklamada, ortak girişimin ABD, Güney Kore ve Çin'de binden fazla kişiye istihdam sağlayacağı aktarıldı.

Ortak girişimin değerinin 1 milyar dolar olduğu belirtilirken, LG'nin girişimin yüzde 51'ine Magna International'ın ise yüzde 49'una sahip olacağı kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN