AB ve İngiltere'den Facebook’a rekabet soruşturması

AB ve İngiltere'den Facebook’a rekabet soruşturması

AB ve İngiltere, sosyal medya devi Facebook’a karşı rekabet soruşturması başlattı. Avrupa Komisyonu, Facebook'un reklam servisinin rekabet ihlali yapıp yapmadığını soruşturacak.

Dünyada en çok kullanıcıya sahip sosyal medya şirketi Facebook, Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere'nin başlattığı rekabet soruşturmasıyla karşı karşıya. Avrupa Komisyonu, Facebook'un rekabet kurallarını ihlal edip etmediğini tespit için soruşturma yürütecek. Facebook'un reklamcılara karşı yarışmak için onlardan topladığı veriyi kullanarak rekabet ihlali yapıp yapmadığı soruşturulacak.

Ayrıca, şirketin, Facebook Marketplace küçük reklam hizmetini sosyal ağa haksız yere bağlayıp bağlamadığı da kontrol edilecek. Bu, AB'nin Facebook'a karşı açtığı ilk rekabet soruşturması oldu. AB daha önce, Google, Apple ve Amazon'a rekabet soruşturması açmıştı.

AB DAHA ÖNCE CEZA KESTİ

AB daha önce Whatsapp'ın satın alınmasına ilişkin incelemede doğru bilgi vermediği için Facebook'a ceza vermişti.

İngiltere'de de Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA) da Facebook'a karşı rekabet soruşturması başlattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN