Akıllı telefonunuzun pili bardaktan su boşalır gibi bitiyorsa bunları mutlaka deneyin! İşte pil ömrünü uzatan inanılmaz yöntem

Akıllı telefonunuzun pili bardaktan su boşalır gibi bitiyorsa bunları mutlaka deneyin! İşte pil ömrünü uzatan inanılmaz yöntem

Ekstra güç arayan Apple iPhone ve Android kullanıcılarının, tek bir şarjın mümkün olduğu kadar uzun süre dayanmasına yardımcı olacak bazı kullanışlı hileleri bilmeleri gerekir. İşte telefonunuzun şarj süresini uzatmak için yapmanız gerekenler.

Yakın zamanda kullancıları oldukça heyecanlandıran iPhone 14 Pro, Samsung Galaxy Z Flip 4 ve Samsung Galaxy Z Fold gibi yeni akıllı telefonlar piyasaya sürüldü. Bu akıllı telefonların hepsi oldukça epik pil ömrüne sahiptir, ancak düz çalışmaya devam eden eski bir cihazınız varsa, işlerin biraz daha uzun sürmesine yardımcı olacak çok yararlı ipuçları ve püf noktaları vardır.

Modern akıllı telefonların çoğunda, bir fişe yaklaşmanıza gerek kalmadan telefonu kullanabileceğiniz süreyi artırmaya yardımcı olmak için açılabilen çok sayıda ayar bulunur. Pilden tasarruf etmek için bazı değişiklikler yapılabilir.

Karar.com, Android veya Apple akıllı telefonunuzun pil ömrünü uzatmaya yardımcı olacak bazı kullanışlı püf noktalarını sizin için aşağıda bir araya getirdi...

1-002.jpg

DÜŞÜK GÜÇ VEYA PİL TASARRUFU MODUNU ETKİNLEŞTİR

Hem Android hem de iOS, şarjın mümkün olduğu kadar uzun süre dayanmasına yardımcı olmak için hızlıca değiştirebileceğiniz modlara sahiptir.

iPhone için bu Düşük Güç Modu, Android eşdeğeri ise Pil Tasarrufu Modudur.

Bu modlar, uygulama yenileme ve 5G kullanımı gibi belirli özellikleri sınırlayarak telefonunuzun pilinin önemli ölçüde daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur.

Android'de: Ayarlar'a gidin ve ardından Pil ve cihaz bakımı'na dokunun. Pil'e ve ardından Güç tasarrufu'na dokunun.

iPhone'da: Düşük Güç Modunu açmak veya kapatmak için Ayarlar > Pil seçeneğine gidin. Düşük Güç Modunu kontrol merkezi'nden de açıp kapatabilirsiniz.

Pilinizin mümkün olduğunca uzun süre dayanmasını istiyorsanız, bu etkili bir ayardır, ancak telefonunuzun pilinin daha uzun süre dayanmasına yardımcı olmak için yapabileceğiniz başka şeyler de vardır.

3.jpg

PARLAKLIĞI AZALT

Parlaklığınızı her gün tam seviyeye çıkarırsanız, bu pil ömrünüzü önemli ölçüde yiyebilir. Aslında, ekranınızın açık ve etkin olduğu süre, pilinizin ne kadar çabuk bittiği konusunda büyük rol oynar, çünkü ekran telefonunuzun en fazla enerji tüketen kısmıdır.

Parlaklığı aza indirmek pilinizin daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur. Ayrıca, kısa bir süre işlem yapılmadığında telefonunuzun uyku moduna geçmesi için ayarların değiştirilmesi de güç kullanımının azaltılmasına yardımcı olacaktır.

UÇAK MODU EN İYİ ARKADAŞIN

Uçak Modu, adından da anlaşılacağı gibi, uçağa bindiğinizde özellikleri sınırlamak için tasarlanmış bir ayardır.

Bu işlev, telefonunuzun bir uçağın ihtiyaç duyduğu herhangi bir iletişime müdahale etmesini önlemeye yardımcı olmak için çok önemlidir, ancak pil kullanımınızı düşük tutmanıza da yardımcı olabilir.

Uçak Modunda, 4G ve 5G erişiminin yanı sıra Wi-Fi ve Bluetooth bağlantısını kapatma gibi birçok ayar devre dışı bırakılır. Bazı insanlar, akıllı telefonunuzun en çok kullanılan özelliklerine erişmenizi engellediği için günlük yaşamlarında Uçak Modu'nu açmayı hayal bile etmezler.

Ama bazı durumlarda gerçekten işe yarayabilir. Dışarıdaysanız ve sadece biraz şarjınız kaldığını görüyorsanız ve sahip olduğunuz pil miktarını ne zaman doldurabileceğinizi bilmiyorsanız, o zaman Uçak Modu'nu açabilirsiniz. Pil, siz eve gidene kadar mümkün olduğunca uzun süre dayanır.

Ayrıca, telefonunuzu gece yatarken Uçak Moduna alabilirsiniz. Siz uyurken telefonunuzu açık bırakmanın pilinizin çok fazla tüketmemesini sağlamaya yardımcı olabilir.

Elbette bu, bir gecede gelen aramaları veya metinleri alamayacağınız anlamına gelir, bu nedenle, bunun kişisel olarak mutlu olacağınız bir şey olup olmadığına karar vermelisiniz.

Pilinizin daha uzun süre dayanmasına yardımcı olmak için Uçak Modu'nu sık sık kullanmaya karar vermeniz, akıllı telefonunuzu günlük kullanımınıza bağlı olacaktır. Ancak, tek bir şarjı mümkün olduğu kadar uzun süre tutmanın yollarını arıyorsanız, aklınızda bulunması gereken kullanışlı bir araçtır.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN