Apple, Çocukları Zararlı Görüntülerden Koruyacak! İşte Apple'ın Çocuklar İçin Genişletilmiş Koruma Özelliği

Apple, Çocukları Zararlı Görüntülerden Koruyacak! İşte Apple'ın Çocuklar İçin Genişletilmiş Koruma Özelliği

Apple, iPhone kullanan çocuklar için yeni korumalar özellikleri sunuyor. Bu özellik, sayesinde iPhone, kullanan çocukların mesajlarını taramasını ve çıplaklık içeren resimleri aramasını sağlayacak. Mesajların içerisinde yer alan bu tür içerikleri ortaya çıkarırsa, çocuklara bu konu hakkında uyarılarda bulunacak.

Apple'ın çocuklara yönelik geliştirmiş olduğu güncelleme ABD'de aktif olarak kullanılmaya başladı. Bir yazılım güncellemesiyle önümüzdeki aylarda tüm dünyada yaygınlaşması beklenen Apple, sunduğu bu özellik ve yardımın bireysel ülkelere göre uyarlandığından emin olmak için üzerinde çalışıyor.

APPLE'DAN ÇOCUKLAR İÇİN GENİŞLETİLMİŞ KORUMA ÖZELLİĞİ

Şimdiden Apple'ın en çok merak edilen özellikleri arasında yerini alan bu özellik, çocuklar için genişletilmiş korumalar olarak ortaya çıkarken, yeni güncelleme ile birlikte iOS, iPadOS, WatchOS ve MacOS'taki Mesajlar uygulamasında yerini alacak.

Mesajlar uygulaması açıldığında veya kullanıldığında Apple'ın yapay zekası otomatik olarak devreye girecek ve konuşmaların içerisinde bulunan çıplaklık içeren görüntüleri izleyebilecek. Fakat bu özellik sadece cihazda gerçekleşecek ve resimler, uyarılar hiç bir şekilde Apple'a yüklenmeyecektir.

1-003.jpg

HASSAS İÇERİKLERe KARŞI UYARILARDA BULUNACAK

Bu özelliğin açık olduğu bir iPhone'da mesajlaşırken bir resim gönderilir veya alınırsa, kullanıcıya fotoğrafın hassas olabileceğini söyleyen ve karşısına onu görmek isteyip istemediğini soran bir uyarı çıkacak. Görüntülerin çıplaklık içeren fotoğraf ve videoların size zarar vermek için kullanılabileceğini söyleyen mesajlar içerdiğine ve görüntülerin kişinin izni olmadan çekilmiş olabileceğine dair bir dizi uyarı içerecek.

Kullanıcılar daha sonra bakmadan görüntüyü bulanık tutmayı, daha fazla bilgi almayı veya ne gönderildikleri hakkında 'yetişkinlere mesaj göndermeyi' seçebilirler. Apple, ebeveynlerin veya bakıcıların bir çocuğun rızası olmadan uyarılmayacağını vurgular.

Apple'ın yeni çocuk koruma özellikleri, ilk duyurulduğu ağustos ayından bu yana tartışmalara neden oldu. Apple, ilk duyurusundan bu yana özelliğin çalışma biçiminde bazı değişiklikler yaptı ve gençlerin gizliliğini korumak için oluşturulduğunu açıkladı.

haberici2.jpg

İCLOUD YEDEKLERİNDE BULUNAN RESİMLERİ TARAYABİLECEK

Aynı zamanda Apple, iCloud'da saklanmak üzere yüklendikleri takdirde herkesin fotoğraflarını tarayacak ve bilinen çocuk cinsel istismarı görüntülerini tarayacak başka bir güncelleme olduğunu da yanında duyurdu. Bu özellik açıklandıktan sonra, siyasi baskı gibi başka amaçlar için kullanılabileceği endişeleriyle karşılandı ve Apple, daha fazla geri bildirim toplayana kadar özelliği duraklatacağını duyurdu.

Şu anda ABD'de kullanıma sunulan bu yenilik, mesajlarda tarama özelliğinden daha çok tartışma ve eleştiri alıyor. Henüz ülkemizde yayınlanmış değil. Fakat önümüzdeki aylarda dünya üzerinde yavaş yavaş yaygınlaşmasını bekliyoruz..

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN