Apple hisseleri iPhone 17 etkisiyle zirve yaptı

Apple hisseleri iPhone 17 etkisiyle zirve yaptı

Counterpoint Research verilerine göre, yeni çıkan iPhone 17 serisi, ABD ve Çin’deki ilk 10 günlük satışlarda iPhone 16 serisini %14 geride bıraktı. Bu güçlü performansın ardından Apple’ın piyasa değeri 3.8 trilyon doları aşarak rekor kırdı.

Teknoloji devi Apple, yeni akıllı telefon serisiyle küresel pazarda büyük bir başarı yakaladı. Counterpoint Research’ün açıkladığı verilere göre, Eylül ayında piyasaya sürülen iPhone 17 serisi, ABD ve Çin’deki ilk 10 günlük satış döneminde bir önceki iPhone 16 serisine kıyasla yüzde 14 daha fazla satış gerçekleştirerek rekor kırdı.

Bu güçlü talep, Wall Street’e anında yansıdı. Apple hisseleri günü yüzde 3.94 artışla 262.24 dolar seviyesinde tamamladı. Şirketin piyasa değeri, bu yükselişle birlikte 3 trilyon 891 milyar dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

"TEMEL MODEL TÜKETİCİLER İÇİN ÇOK CAZİP"

Counterpoint kıdemli analisti Mengmeng Zhang, satış başarısını temel modelin cazibesine bağladı:

"Temel model iPhone 17 tüketiciler için çok cazip. Daha iyi çip, geliştirilmiş ekran, daha yüksek temel depolama ve ön kamera yükseltmesi – tüm bunlar geçen yılki iPhone 16 ile aynı fiyata. Kanal indirimleri de eklendiğinde bu cihazı satın almak hiç düşünülmeyecek kadar mantıklı."

Bu olumlu tablo, yatırım bankası Loop Capital’i de harekete geçirdi. Banka, Apple hissesine yönelik tavsiyesini ‘beklemeden al’ seviyesine yükseltirken, hedef fiyatını 226 dolardan 315 dolara çıkardı. Analistler, Wall Street beklentilerinin üzerinde önemli bir potansiyel olduğuna inandıklarını belirtti.

Apple hisseleri, yıl genelinde Nvidia ve Microsoft gibi devlerin gerisinde kalsa da, son üç ayda kaydettiği %24’lük yükselişle yatırımcıların dikkatini yeniden üzerine çekti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN