Blutooth Kulaklıktaki Görünmez Tehlike! Her An Kulağınızdan İçeri Girebilir!

Blutooth Kulaklıktaki Görünmez Tehlike! Her An Kulağınızdan İçeri Girebilir!

Cep telefonu ile konuşmak bu çağın en büyük rahatlıklarından biri. Diğer insanlarla hem yazılı hem de sesli olarak her zaman iletişim halindeyiz. İlk zamanlar, cevap vermek veya konuşmak için cep telefonunuzu her zaman kulağınızın yanında tutmanız gerekiyordu. Ancak günümüzde teknoloji bize Bluetooth bağlantılarını sağlıyor.

Sadece birkaç basit kablosuz kulaklık ve hepsi bu. Telefon cebinizde veya çantanızda kolayca saklanabilir. Artık kulağınıza getirmek için tutmanıza gerek yok. Ancak birçoğu, cep telefonlarına takılan kulaklıkların ardındaki tehlikenin farkında değil.

TELEFONU YENİDEN BAŞLATMAK

Teknolojinin her zaman yardımımıza koştuğu doğruysa, bazen cep telefonunun bile yorulduğu ve yavaşladığı da doğrudur. Bununla beraber tutarlı bir şekilde en iyi performans için daha duyarlı hale getirme ihtiyacı olabilir. En iyisi haftada bir yeniden başlatmaktır. Bu operasyon vücudumuz için bir gece uykusuna benzer. Böylece telefon yaptığı işine geri dönecektir.

TELEFONUN AŞIRI ISINMASI

Fakat cep telefonunuz aşırı ısınıyorsa o zaman durum çok daha farklı olur. Bu durumda, işlemci ya devam eden etkinlikleri yönetmekte güçlük çekiyor ya da bir virüs telefonumuzda casusluk yapıyor. İkinci durumda, virüsün nerede pusuya yattığını ve neyi gözetlediğini veya ne çaldığını tespit etmek gerekir. Bunu yapmak için cep telefonunuzu bir uzmana götürmek en iyi seçeneğiniz olacaktır.

Birçoğu, yolda yürürken sürekli bağlanan Bluetooth kulaklıkların ardındaki gizli tehlikenin farkında değil

Virüsler bazen en akıl almaz yollardan gizlice girerler. Bluetooth bağlantıları, bir hırsızın telefonunuza girmesine de izin verebilir. Bu bağlantılar, sınırlı bir aralıktaki radyo sinyalleriyle oluşturulur. Bunlar, telefon ettiğiniz elektromanyetik dalgalar değildir. Tipik olarak, menzili 10 metre olan bağlantılardır. Bu mesafenin ötesinde, sinyal kaybolur. Bu bağlantı, bilgisayara kablosuz hoparlörler ( kablosuz), fare veya harici klavye. Ancak cep telefonu ile en çok kullanılan kulaklıklardır. Elleriniz serbestken konuşmanıza veya müzik dinlemenize izin verdiği için sistem kullanışlıdır. Fakat her zaman iki cihaz arasında kurulan bir bağlantıdır. Bunlar birbirleriyle iletişim kurar ve birbirleriyle iletişim kurmak için yetki alışverişinde bulunurlar.

2-001.jpg

BLUETOOTH'U KAPATMAYI UNUTMAYIN!

Tam da makineler arasındaki bu diyalogda, bir hırsız ikisinden birinin yerini alarak gizlice girebilir. Telefona bağlandıktan sonra, ücretli aramalar yapmak için kullanabilir. Ancak e-postalar, fotoğraflar, mesajlar ve daha fazlası gibi verileri de çalabilir. Bir bilgisayar korsanı, telefonumuzun tüm kontrolünü bile ele geçirebilir. Bu nedenle Bluetooth'u kullanmayı bitirdikten sonra kapatmak iyi bir fikirdir. İster telefonda olalım, ister müzik dinleyelim, sokakta, yürürken Bluetooth'u kapatmak uygun olacaktır. Bu, başkalarının bizim bilgimiz olmadan cep telefonunuza gizlice girmesini önleyecektir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN