Bu bisikletin gövdesi tamamen bambudan! Dünyanın en hafif elektrikli bisikleti görücüye çıktı

Bu bisikletin gövdesi tamamen bambudan! Dünyanın en hafif elektrikli bisikleti görücüye çıktı

Romanya menşeili e-mobilite girişimi Diodra, gövdesi tamamen bambudan yapılmış dünyanın en hafif bisikletini tanıttı! İşte özellikleri...

Romanya merkezli e-mobilite girişi Diodra, çevreci bir yaklaşımla dünyanın en hafif elektrikli bisikletini ürettiğini iddia ediyor. Diodra S3 adını taşıyan bu bisiklet, sadece 15 kg ağırlığında olmasıyla dikkat çekiyor.

bisiklet-3.jpg

Genellikle alüminyum, magnezyum alaşımı veya karbon fiberden yapılan elektrikli bisikletlerin aksine, Diodra S3 bambudan yapılmış bir kadroya sahip. Lamine bambu gövde, alüminyum çatal ile ön tekerleğe bağlanıyor ve sele borusu da alüminyumdan imal edilmiş.

Bisikletin kadrosu, hava koşullarına dayanıklı olması için iki bileşenli bir kaplama sistemi ve üç kat vernik ile işlenmiş. Bambunun titreşim emici özelliği sayesinde Diodra S3, diğer bisikletlere kıyasla daha konforlu bir sürüş sunuyor.

500 WATT MOTOR GÜCÜNE SAHİP

World's lightest bamboo ebike takes all-in-one approach to commuting

Diodra S3, 500 watt motor gücüne sahip fırçasız bir arka göbek motora sahip, ancak Avrupa yasaları gereği gücü 250 Watt ile sınırlandırılmış durumda. Pedal desteğiyle maksimum 25 km/h hıza ulaşabilen bisiklet, üç farklı motor desteği seviyesine sahip ve tork sensörüyle daha doğal bir sürüş sağlıyor.

Bisikletin bataryaları, arka tekerlekte bulunan hub motoruyla aynı muhafaza içine yerleştirilmiş. 300 Wh batarya kapasitesine sahip olan Diodra S3, en düşük güç seviyesinde 100 km'ye kadar yol gidebiliyor.

Diodra S3, mobil uygulaması ile de kullanıcıya kolaylık sağlıyor ve güvenlik için patlamaya dayanıklı Continental Contact Speed lastikler ve Shimano hidrolik disk frenler ile donatılmış durumda.

AVRUPA PAZARINDA FİYAT 2.399 DOLAR

bisiklet-2.webp

Avrupa pazarı için 2.399 dolarlık fiyat etiketiyle ön siparişe açılan Diodra S3, şık ve minimalist tasarımıyla da dikkat çekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN