Bu görüntüler gerçek değil yapay zeka ile oluşturuldu! OpenAI yeni yapay zeka aracını duyurdu

Bu gördüğünüz görüntülerin hiçbir gerçekliği yok! Tamamen yapay zeka tarafından oluşturuldu! Yapay zekanın öne çıkan şirketi OpenAI, yeni yapay zeka arasını tanıttı...

OpenAI, yapay zekanın sınırlarını genişletmeye devam ediyor. Son olarak duyurulan yapay zeka aracı Sora, metinden video üretme özelliği ile dikkat çekiyor. Sora, kullanıcının metin tabanlı komutlarına göre bir dakikalık videolar oluşturabilme yeteneğine sahip. Bu videolar, oldukça detaylı ve görsel açıdan gerçekçi bir yapıya sahip.

Sora'nın en dikkat çeken özelliklerinden biri, derin dil anlayışı sayesinde komutları gerçekçi bir şekilde yorumlayabilmesi. Böylece üretilen videolar daha gerçekçi ve doğal bir yapıya kavuşuyor. Ayrıca Sora, bir video içinde karakterleri ve görsel stili devam ettiren birden fazla çekim oluşturabilme özelliğine de sahip.

FOTOĞRAFTAN VİDEO DA ÜRETEBİLİYOR

OpenAI's stunning video generation debut Sora feels like a GPT-4 moment

Yapay zeka aracı Sora, sadece metinden video üretmekle kalmıyor. Aynı zamanda bir fotoğraftan video üretebilme ve mevcut bir videoyu genişletme ve eksik kareleri doldurma yeteneğine de sahip.

OpenAI kurucusu ve CEO'su Sam Altman, Sora'nın kullanıcıların komutlarına göre videolar üretmeye başladığını belirtti. Üretilen videolar, gerçekçi detaylarıyla dikkat çekiyor ve kullanıcıların beklentilerini karşılıyor.

Şu an için Sora, OpenAI kırmızı takım üyelerinin kullanımına açık durumda. Ancak Sora'nın bazı karmaşık sahneleri simüle etmede zorlanabileceği belirtiliyor. Bununla birlikte, yapay zeka aracının geliştirilmesi ve kullanım alanının genişletilmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir