Bunu yapan Youtube yayıncılarının kanalı kapatılıyor! Yeni kurallar getirildi

Bunu yapan Youtube yayıncılarının kanalı kapatılıyor! Yeni kurallar getirildi

Youtube, yeni gelişen teknolojiler karşısında yayıncılık kurallarında değişikliğe gitti. Yeni kurallara uymayanların hesapları askıya alınacak. İşte detaylar...

Yapay zeka teknolojisi son dönemde hayli mesafe katetti. Fakat yapay zekanın kimi zaman bizleri zorladığı durumlar olabiliyor. Hangi videonun yapay zeka tarafından üretildiğini anlamak her geçen gün zorlaşıyor. Youtube gibi içerik üretiminin yoğun olduğu platformlar çeşitli önlemler alıyor veya almaya başlıyor.

YAPAY ZEKA KULLANIP BİLGİ VERMEYENİN KANALI KAPATILACAK

ABD merkezli yazılım şirketi Google'a ait olan video paylaşım sitesi Youtube, içerik oluşturucuların gerçekçi görünen videolar oluşturmak için üretimsel yapay zeka kullanıp kullanmadıklarını açıklama zorunluluğu da dahil olmak üzere yapay zeka içeriği için yeni kurallar getiriyor.

Webrazzi'de yer alan habere göre, Youtube, bir blog gönderisinde değiştirilmiş veya sentetik videolar yapmak için yapay zeka araçları kullanıp kullanmadıklarını açıklamayan içerik oluşturucuların, içeriklerinin kaldırılması veya platformun gelir paylaşım programından askıya alınması gibi cezalarla karşı karşıya kalacağını söyledi.

İZLEYİCİNİN YANILTILMAMASI İÇİN ÖNLEM

Ürün yönetiminden sorumlu başkan yardımcıları Jennifer Flannery O'Connor ve Emily Moxley, "Üretimsel yapay zeka YouTube'da yaratıcılığı ortaya çıkarma ve platformumuzdaki izleyiciler ve içerik oluşturucular için deneyimi dönüştürme potansiyeline sahip. Ancak aynı derecede önemli olarak, bu fırsatlar Youtube topluluğunu koruma sorumluluğumuzla dengelenmelidir" dedi.

YOUTUBE'DA YAPAY ZEKA YASAĞI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Kısıtlamalar, Youtube'un ana şirketi Google'ın eylül ayında açıkladığı, Youtube ve diğer Google platformlarında yapay zeka kullanan siyasi reklamların belirgin bir uyarı etiketiyle gelmesini gerektiren kuralları genişletiyor diyebiliriz. Söz konusu değişikliklerin 2024 yılında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN