Google Chrome'da reklam engelleyici kullananlara kötü haber: Tarih belli oldu! Teker teker tespit edilecek

Google Chrome'da reklam engelleyici kullananlara kötü haber: Tarih belli oldu! Teker teker tespit edilecek

Yazılım şirketi Google, Chrome tarayıcısında reklam engelleyici uzantıları etkileyen Manifest V2 desteğini azaltma planını erteledi fakat Manifest V3'e geçiş sürecini tekrar başlatma kararı aldı. Google Chrome'da reklam engelleyicilerin yasaklanacağı tarih belli oldu. İşte detaylar...

Reklam engelleyiciler (ad blocker), internet dünyasında sıkça başvurulan araçlardan biri haline geldi. Bu uzantılar, internet tarayıcılarında reklamları engelleyerek kullanıcıların daha temiz, daha hızlı ve daha kişiselleştirilmiş bir deneyim elde etmelerini sağlıyor. Fakat son zamanlarda bu popüler uzantılar üzerinde ciddi bir değişim rüzgarı esmeye başladı.

Google, 2023'te popüler ad blocker gibi uzantıları olumsuz etkileyeceği duyurulan Manifest V2 uzantıları için desteğin azaltılacağını açıklamıştı. Bu duyuru büyük tepki çekmişti. Google bu planlarından vazgeçerek Manifest V3'e geçiş sürecini ertelemişti. Ancak, geçtiğimiz hafta şirket bu geçiş sürecini tekrar başlatma kararı aldığını duyurdu.

GOOGLE CHROME REKLAM ENGELLEYİCİLER YASAKLANIYOR MU?

Webrazzi'de yer alan habere göre, Google'ın Manifest V3'e geçiş sürecinde Manifest V2 uzantılarını devre dışı bırakma kararı, 2024'ün Haziran ayında başlayacak. Bu değişiklik, öncelikle Dev, Canary ve Beta kanallarındaki kullanıcıları etkileyecek ve daha önce yüklenmiş Manifest V2 uzantıları otomatik olarak devre dışı bırakılacak. Bu süreçle birlikte kullanıcılar, Chrome Web Mağazası'ndan Manifest V2 uzantılarını indiremeyecekler.

Bu yeni platformun tarayıcı uzantıları ekosistemine önemli faydalar getireceğini ve reklam engelleyiciler gibi uzantıların görevini sürdürebileceğini ve geliştirebileceğine dair umutlarını ifade ediliyor.

GOOGLE CHROME REKLAM ENGELLEYİCİ YASAĞI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ancak bu Manifest V3 geçişi, Google'ın YouTube'daki reklam engelleyicilere yaklaşımıyla çelişiyor. Google, YouTube'da reklam engelleyicileri kullanan kullanıcılarına karşı sert önlemler alıyor. Bu kullanıcıların tarayıcılarının ne olduğundan bağımsız olarak optimize edilmemiş bir görüntüleme deneyimi yaşayabileceklerini açıkça belirtiyor.

Bu durum, Google'ın uzantı geliştiricileri için birleşik bir platform oluşturma hedefiyle, kullanıcıların reklam engelleyicileri kullanımı konusundaki özgürlüğü arasında bir çatışma yaratıyor. Kullanıcıların reklamları engelleyebilme özgürlüğü ile Google'ın reklam tabanlı hizmetlerinde reklamların gösterimini zorunlu kılma arasında bir denge kurma çabası olduğunu gösteriyor. İnternet deneyimi ve reklamcılık arasındaki hassas dengeyi yansıtıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN