Bunu yapmayanların Google hesapları silinecek! Hemen kontrol edin, hesabınızı koruma altına alın

Bunu yapmayanların Google hesapları silinecek! Hemen kontrol edin, hesabınızı koruma altına alın

Google, şartları sağlamayan hesapları kaldıracağını açıkladı. Youtube, Gmail veya Drive gibi hesaplar, Google'ın koşullarını karşılamadığı takdirde kalıcı olarak silinecek. İşte, Google hesabınızın silinmemesi için yapmanız gerekenler...

ABD'li yazılım şirketi Google, platformda temizliğe başlıyor. Aktif olarak kullanılmayan hesapların silineceğini söyleyen yazılım devi, güvenlik konusunda açık yaşanabileceğini düşünüyor. Bundan dolayı Gmail, Youtube veya Drive hesaplarınızı aktif olarak kullanmanız tavsiye ediliyor.

İKİ YILDIR AKTİF OLMAYANH ESAPLAR SİLİNECEK

Google, aktif olmayan hesapları kaldırmaya başlıyor
Google, kullanıcı tabanını korumaya yönelik devam eden çabalarının bir parçası olarak etkin olmayan hesapları sileceğini açıkladı. Bu yılın Aralık ayından itibaren Google Workspace, Youtube ve Google Fotoğraflar gibi hizmetlerde depolanan içerikler ile birlikte iki yıldır kullanılmayan hesaplar sunuculardan kaldırılacak.

PASİF HESAPLAR RİSK TEŞKİL EDİYOR

Yazılım devinin etkin olmayan hesapları silme kararı, terk edilmiş hesapların güvenlik açığı yaratma endişesinden kaynaklanıyor. Aktif olmayan hesapların iki adımlı doğrulama gibi temel güvenlik özelliklerine sahip olmadığı ve bundan dolayı 'en az 10 kat' daha fazla risk barındırdığı düşünülüyor.

Google'ın açıklamasına göre bu hesapların ele geçirilmesi oldukça tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Bunlar arasında kimlik hırsızlığı, spam e-posta paylaşımı ve zararlı içeriğin dağıtılması gibi çeşitli kötü amaçlı faaliyetler yer alıyor.

HESAPLAR SİLİNMEDEN ÖNCE BİLDİRİM GÖNDERİLECEK

Google, 2023 Aralık ayında başlayacak temizlik işlemi öncesinden birden çok bildirim göndereceğini söyledi. Şirketin başlıca bir kez girildikten sonra aktif olmayan hesaplara odaklanacağı belirtildi. Ancak ticari veya eğitim kurumları tarafından kullanılan hesapların aktif olmasalar bile silinmeyeceği aktarıldı.

Google, hesap silme politikası ile kullanılmayan hesapların yol açabileceği güvenlik risklerini azaltmayı amaçlıyor. Kişisel bilgilerini ve dijital varlıklarını korumak isteyen kişiler, Google hesaplarını etkin bir şekilde kullanmak zorunda.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN