Ayrılık dönemecine hızlı ve bol yıldızlı giriş

Ayrılık dönemecine hızlı ve bol yıldızlı giriş

Sinemalarda ikisi yerli 6 film vizyonda. Filmlerde, heyecanla beklenen ‘Hızlı ve Öfkeli’ serisinin 10’uncu filmi öne çıkıyor. Serinin iki bölümlük finalinin ilki olan filmde, Vin Diesel bir kez daha Dom Torretto’ya hayat verirken, Aquaman yıldızı Jason Momoa ise kötü adam rolünde. Seride daha önce de oynayan Jason Statham, Charlize Theron gibi meşhurların geri döndüğü film, hayranlarına veda öncesi yıldızlarla dolu bir aksiyon vadediyor.

SALİHA SULTAN

Türkiye’de sinema salonlarında bugün ikisi yerli 6 film vizyona giriyor. Filmlerde, ilk filmi 2001 yılında vizyona giren, her bölümü gişe rekorlarına imza atan aksiyon serisi ‘Hızlı ve Öfkeli’nin 10’uncu filmi öne çıkıyor. Seriyi bitirecek iki bölümlük finalin ilki olan filmde, Vin Diesel bir kez daha Dom Torretto karakterine hayat veriyor. Seride daha önce en bir kez yer alan Jordana Brewster, Michelle Rodriguez, Jason Statham, Charlize Theron, Helen Mirren, John Cena, Nathalie Emmanuel, Sung Kang, Tyrese Gibson, Ludacris gibi isimler rollerine dönerken, kötü adam Dante’yi ise Aquaman yıldızı Jason Momoa canlandırıyor. Louis Leterrier’in yönetmen koltuğunda oturduğu ‘Hızlı ve Öfkeli 10’, Dom Torretto’dan intikam almak için Dom’un aile olarak nitelendirdiği sevdiklerini hedefleyen bir kötüye karşı tüm ekibin verdiği mücadeleyi konu ediniyor. 2011 yapımı beşinci filmde Dom ve ekibi, uyuşturucu baronu Hernan Reyes’i Rio de Janeiro’daki bir köprünün üstünde öldürmüş ve uyuşturucu ağını yok etmişti.

Her şeye tanık olan Reyes’in oğlu Dante (Momoa) son 12 yılında Dom’dan intikam alma planları yapıyor. Dante’nin planı, Dom’un ailesini Los Angeles’tan Roma’nın yeraltı mezarlarına, Brezilya’dan Londra’ya ve Portekiz’den Antarktika’ya kadar dağıtacak. Yeni müttefiklerin bulunacağı, eski düşmanların yeniden ortaya çıkacağı filmde, Dom, Dante’nin hedefinin 8 yaşındaki kendi oğlu (Leo Abelo Perry, Black-ish) olduğunu anlayınca her şey değişecek. 340 milyon dolara mal olan filmin pandemi kapanmalarının ardından vizyona giren dokuzuncusu dünya genelinde 726 milyon dolar hasılat yapmıştı. Yeni bölümün de durgun olan sektörü canlandırması bekleniyor.

LONDRA’DAN LAHOR’A UZANAN ROMANTİK KOMEDİ

Haftanın diğer yabancı yapımı ‘Aşkın Bununla Ne İlgisi Var?’, romantik komedi severleri sinema salonlarını çekmeye aday. Jemima Khan’ın senaryosundan Shekhar Kapur’un yönettiği 2022 İngiliz romantik komedi filminin başrollerinde Lily James, Shazad Latif, Shabana Azmi, Emma Thompson, Sajal Aly, Oliver Chris, Asim Chaudhry, Jeff Mirza, Alice Orr-Ewing ve Rahat Fateh Ali Khan yer alıyor. Prömeyerini 2022 Toronto Uluslararası Film Festivali’nde yapan, 2022 Roma Film Festivali’nde En İyi Komedi ödülünü kazanan film Londra’dan Lahor’a uzanan, görücü usulü evlilik hikayesini anlatıyor. Sürekli yanlış kişileri seçerek gerçek aşkı bulamayan Zoe (Lily James) ile gerçek aşkın sırrının görücü usulü evlilik olduğunu düşünen Kaz’ın (Shazad Latif) farklı bakış açıları acaba sonsuz aşkı bulmalarına yetecek mi? Yerli yapım ‘Araf 6: Ölüm’ de korkuseverler için beyazperdede. Film, sınıf öğretmenliği yapan Yavuz’un başından geçen talihsiz olayları konu ediniyor.

12kr02man1.jpg

ÇOCUKLAR BU YARIŞI SEVECEK

Çocukları beyazperdede bu hafta iki animasyon bekliyor. Rasmus A. Sivertsen’in yönetmen koltuğunda oturduğu Norveç yapımı animasyon filmi ‘Süper Aile’ (Helt Super), animasyon tutkunlarına keyifli bir 76 dakika vadediyor. Film, babasından sonra şehrin süper kahramanı olma rolünü üstlenmeye çalışan Hedvig’in başından geçenleri anlatıyor. Haftanın bir diğer animasyon filmi olan ‘Çılgın Yarışçılar’, ailesine ait olan bir ünvanı almak için elinden geleni yapan, yarış arabalarına tutkusu olan bir gencin hikayesini konu ediniyor. Film, yarış arabalarına tutkuyla bağlı bir genç olan Sloan’ın ailesinin de bir zamanlar yarışçı olduğunu öğrenmesiyle onlara ait olan unvanı geri kazanmak için harekete geçmesini anlatıyor.

12kr02man2.jpg

PARÇALANAN AİLELERE ‘BİR UMUT’

Altın Portakal ödüllü ‘Mavi Bisiklet’ filminin yönetmeni Ümit Köreken’in ikinci uzun metrajı ‘Bir Umut’ Başka Sinema kapsamında vizyonda. Filmin başrollerinde ‘Halef’deki performansıyla 2018’de Malatya’da En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanan Baran Şükrü Babacan ve ‘Eğreti Gelin’deki performansıyla 2005’te Adana Altın Koza’da Umut Vadeden Kadın Oyuncu ödülünün sahibi olan Eylem Yıldız ile tecrübeli dizi ve sinema oyuncusu Funda Eskioğlu yer alıyor. Dünya prömiyerini 44. Moskova Uluslararası Film Festivali’nde gerçekleştiren yapım, eşi Asiye ile kendi kurdukları tiyatroda yönetmenlik yapan, sinema oyuncusu olmak isteyen Umut’un, 20 yıldır görmediği MS hastası annesinin gelişiyle 42 saatte değişen hayatını anlatıyor. Dante’ nin ‘İlahi Komedya’ adlı eserinin ‘Inferno’ (Cehennem) bölümünden bir kısım, orjinal Latince metni ile, Ozan Türkyılmaz tarafından film için özel olarak bestelendi. Film, geçen yıl Boğaziçi Film Festivali’nde SİYAD Ödülü’ne layık görülmüştü.

12kr02man.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN