Pelin Akil'den seçim sonrası sert sözler: Tasdikli gerizekalılar! Büyük tepki çekti, ikinci açıklamayı yaptı

Pelin Akil'den seçim sonrası sert sözler: Tasdikli gerizekalılar! Büyük tepki çekti, ikinci açıklamayı yaptı

Geçen hafta sonu yapılan seçimlerin ardından magazin dünyasının gündemini de 'siyaset' meşgul ediyor. Bazı ünlü isimler, seçim öncesi destekledikleri siyasi partileri açıklarken, seçim sonrasında da siyasi paylaşımlar devam etti. Pelin Akil'in bazı kişilere yönelik, "Tasdikli gerizekalılar" sözleri tartışma konusu oldu. İşte, Pelin Akil'in o paylaşımı...

Oyuncu Pelin Akil, 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilen cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde oy pusulalarının üzerine, "Şampiyon Galatasaray", "Siyasi görüşüm Beşiktaş", "Ali Koç İstifa" gibi yazılar yazarak geçersiz oy kullananlara sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Akil paylaşımında, "1 milyon 363 bin 143 tasdikli gerizekalı" ifadelerini kullandı.

pelin-akil-gerizekalilar-paylasimi.jpeg

"GEÇERSİZ OYLAR HERKES İÇİN ZARAR"

Pelin Akil, paylaşımının tepki görmesinin ardından da şu açıklamayı yaptı:

"Şu anda sanatçı arkadaşlarıma söylediklerini çarpıtarak yayınlamaya programlanmış siber saldırı var! İtibar etmeyiniz! Ben bir partiye oy vermiş kimseye söz söylemedim. Eli titreyip damgayı kaydırana da değildi lafım. Dileyen dilediği partiye oy verebilir.

Benim lafım oy pusulasını karalayıp, futbol takımlarını yazıp paylaşım uğruna geçersiz kılan kişilereydi. Çocuklarımızın geleceğini düşünmeyen, fotoğraf çekme uğruna seçmen kağıdını hiçe sayan, dalga geçen şuursuz akıllaraydı. Yoksa her insan oy vereceği kişiyi seçmekte özgürdür.

Siz çok iyi anladınız da çarpıtıp başka anlamlar çıkarıp yorum yazan insanlaradır bu açıklamam. Bu geçersiz oylar tüm partileri etkileyen bir durum. Herkes için zarar. Bunun altında başka bir şey aramamak arayanlara da itibar etmemek gerekir. Sayfama yazılan hakaret içeren yorum ve mesajlarla ilgili de hukuki işlem başlatılacaktır."

pelin-akil-gerizekali-secmen-aciklamasi.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN