MHP'nin ardından AK Parti de Oğan'a kapıyı kapattı: Çok havaya girmesin

MHP'nin ardından AK Parti de Oğan'a kapıyı kapattı: Çok havaya girmesin

Türkiye, 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı seçimleri için ikinci defa sandığa gidecek. İkinci turda Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yarışacak. İlk turda üçüncü aday olarak yarışan ATA İttifakı adayı Sinan Oğan'ın seçimde kimi destekleyeceği merak ediliyor. Destekleyeceği aday için şartlarını belirten Oğan'a tepki gösteren MHP lideri Bahçeli'nin ardından AK Partili Yıldırım da "Sinan Bey'in de çok havaya girmemesi gerekir" dedi.

Türkiye, 10 gün sonra Cumhurbaşkanı adayını seçecek. İkinci turda Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak. İlk tur, YSK'nın açıkladığı verilere göre Erdoğan'ın yüzde 49,51, Kılıçdaroğlu'nun yüzde 44,88 ve Oğan'ın yüzde 5,17 oy almasıyla sonuçlandı.

Oğan'ın ikinci tura kalan adaylardan kimi destekleyeceği ise merak konusu oldu. Oğan, belli şartların olgunlaştırılması koşuluyla desteğini duyuracağını belirtmesi üzerine gözler adaylara ve siyasi partilere çevrildi. Oğan'ın açıklamalarına ise MHP ve AK Parti'den tepkiler gecikmedi.

BAHÇELİ: OLMAYAN SİYASİ GÜCÜNÜ VARMIŞ GİBİ...

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Oğan'a yönelik "Olmayan siyasi gücünü varmış gibi gösterip siyaseti at pazarına çevirenler, kamuoyuyla gün aşırı talep listeleri paylaşanlar samimi olmadığı gibi milli ve ahlaki değerlerle ters düşen fırsatçı acizlerdir" sözleri gündeme oturmuştu.

YILDIRIM: ÇOK HAVAYA GİRMEMESİ GEREKİR

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, CNN Türk ekranlarında yayımlanan Gece Görüşü programında açıklamalarda bulunarak "Şu anda Sinan Oğan'ın müşterisi çok. Sinan Beyle görüşme yapılıp yapılmayacağının kararını ben veremem. Sinan Bey'in de çok havaya girmemesi gerekir. Aldığınız oyu pazarlamaya kalkarsanız; ticarete dönüştürseniz o seçmen size çok hoş geldin demez. Ne yapıyorsun kardeşim benim oyumu pazarlık yapma hakkını sana kim verdi der" ifadelerini kullandı.

'GÖRÜŞLERİMİZ ARASINDA KÜÇÜK BİR FARK VAR'

Yıldırım, Oğan'ı 14 Mayıs seçimleri sonrası neden aradığını açıklayarak ''Ben Sinan Oğan'ı tebrik etmek için aradım. 'Sizin görüşleriniz ile bizim görüşlerimiz arasında küçük bir fark var' dedim" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN