Cep telefonunuz aşırı ısınıyor ve şarjınız hızlıca bitiyorsa nedeni dikkat etmeniz gereken bu hatalar yüzünden olabilir!

Cep telefonunuz aşırı ısınıyor ve şarjınız hızlıca bitiyorsa nedeni dikkat etmeniz gereken bu hatalar yüzünden olabilir!

Cep telefonları gerçekten vazgeçilmez cihazlardır. Çok kullanmayan kişiler bile aramaları veya en azından saati kontrol etmesi gerekiyor. Ancak, akıllı telefonlar çok daha kapsamlı bir şekilde iletişim kurmamıza yardımcı olur. Sadece sesle değil, aynı zamanda resim, video ve hatta metin alışverişi yaparak.

Oldukça küçük olsalar bile, büyük miktarda bilgiye erişebilirler. Fakat bazen hava sıcak olmasa bile telefonumuz aşırı ısınmaya başlar. İşte bu durumda ne yapılması gerektiği hakkında önemli detayları sizlerle paylaşacağız.

Bu arada aşırı ısınan bir cep telefonu hemen dikkatimizi çekmeli. Özellikle çok enerji tüketen uygulamalar kullanmıyorsanız. Sessiz kullanımda bu normal olmamalı. Çünkü bu durum, bir şeylerin doğru olmadığı anlamına gelir. Birçoğu pilin bozulabileceğini düşünse de, başka bir sorunla karşıya karşıya kalabilirsiniz.

haberici2-005.jpg

VİRÜS OLUP OLMADIĞINI KONTROL ETMEYİ UNUTMAYIN

Bu aşırı ısınmayla ilgili endişelerden biri, telefonun içerisinde bir virüs saklanıyor olabileceğidir. Cep telefonumuza casusluk yapan ve bilgimiz dışında uygulamaları kullanan bir virüs. Bu sayede biz farkında olmadan pil tamamen biter. Bu durumda cep telefonunuzu bir uzmana kontrol ettirerek virüs olup olmadığını kontrol ettirmelisiniz.

CEP TELEFONU AŞIRI ISINIR VE PİL ÇOK HIZLI BİTERSE BUNUN NEDENİ BİRÇOK KİŞİNİN YAPTIĞI BU HATALARDIR

Güneşin battığı ve havanın sıcak olduğu yaz aylarında cep telefonunuzu kullanırken dikkatli olmanız gerekir. Cep telefonlarının en büyük düşmanlarından biri ısıdır. Kışın bile, hava soğukken bazen pilin aşırı ısındığını hissedebilirsiniz. Özellikle havaların sıcak olduğu yaz aylarında bu durum daha sık yaşanabilmektedir. Bunun dışında ısı, cep telefonunun düzgün çalışmasını engelleyebilir.

ARKA PLANDA AÇIK KALAN UYGULAMALAR

Cep telefonunuz aşırı ısınırsa ve pil çok hızlı biterse bunun nedeni uygulamalarının yoğun kullanımı olabilir. Bunlardan bazıları, özellikle bekleme modundayken enerji tüketir. Bir uygulamayı kullanımda bıraktığınızda, doğrudan farklı bir uygulamaya geçtiğinizde uygulamalar arka planda açık kalır ve yeniden açılmayı bekler, yani beklemede.

Bazı bekleme uygulamaları güncellemeye ve bildirim göndermeye devam eder. Bu fenomen, özellikle aynı anda başka bir şey yapılıyorsa, enerji tüketimine yol açar. Örneğin, bekleme modunda WhatsApp ve Tik Tok'unuz var. Aynı zamanda uzun, yüksek çözünürlüklü bir video çekiyoruz. Bu durum pilin aşırı ısınmasına neden olabilir. Ayrıca cep telefonu modellerine de bağlıdır.

haberici-004.jpg

ELLERE DİKKAT

Aşırı ısınma, cep telefonunu tutmaktan da kaynaklanabilir. Yaz aylarında hepimizin elleri sıcaktır ve ısıyı cep telefonuna iletirler. Bu durumda telefonu her zaman gölgede kullanmak daha iyi olur. Çünkü pilin aşırı ısınması telefonun ömrünü kısaltır ve performansını oldukça düşürür.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN