Çin’de iPhone işçilerine dört kat ikramiye sözü

Çin’de iPhone işçilerine  dört kat ikramiye sözü

Çin’de iPhone telefonlarının üretildiği Zhengzhou kentindeki işçilerin karantina önlemleri sonrası firar etmeye başlamasının önüne geçmek için dört kat fazla ikramiye vaat edildi.

Foxconn’un Zhengzhou fabrikasının resmi WeChat hesabına göre, sitede akıllı telefonlar da dahil olmak üzere elektronik cihazların yapımından sorumlu birimdeki çalışanlar için günlük ikramiye, Kasım ayında 100 yuan’dan 400 yuan’a (55 $) yükseltildi. Resmi adı Hon Hai Precision Industry olan Foxconn, dünya çapında iPhone sevkiyatlarının yüzde 70’ini üreten Apple’ın en büyük iPhone üreticisi.

Telefonların çoğunu, Hindistan ve Güney Çin’de daha küçük üretim tesislerine sahip olmasına rağmen, yaklaşık 200 bin kişiyi istihdam ettiği Zhengzhou fabrikasında yapıyor. Bir Foxconn çalışanı ayda 3000 ila 4000 yuan (413-551 dolar) arasında kazanıyor.

Bir işçi, teklif edilen ikramiyelere rağmen, yaşadıklarının “korkunç” olduğunu belirterek istifa etmeye karar verdiğini söylerken, “Ancak, bazı arkadaşlar ekstra para için kalmaya ikna oldu” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN