iPhone’da ‘sıfır Kovid’ kıtlığı

iPhone’da ‘sıfır Kovid’ kıtlığı

Çin’in “sıfır Kovid” politikası kapsamında, iPhone üretiminin yapıldığı, dünyanın en büyük Foxconn fabrikasının bulunduğu Zengju’da yetkililer 2 Kasım’da yedi günlük sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Eylül ayında yeni iPhone modelini piyasaya süren Apple’dan, “Şu an öngörülenden daha az iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max tedariki olmasını bekliyoruz. Müşterilerimizin yeni ürünlere ulaşması daha uzun sürecek” açıklaması geldi. Apple, Çin’deki fabrikanın belirgin şekilde düşük kapasiteyle çalıştığını duyurdu.

iPhone tedarikinin küresel olarak yüzde 70’ini sağlayan Tayvan merkezli dünyanın en büyük elektronik üreticisi Foxconn, Zengju’nun bulunduğu Henan valiliğiyle pandemiyi ortadan kaldırmak ve tam kapasiteyle çalışmak için birlikte hareket ettiklerini söylüyor. Çin’de Pazar günü 5643 yeni Kovid-19 vakası tespit edildi ki bu son altı ayda görülen en yüksek günlük vaka sayısıydı.

Yılın dördüncü çeyreği, Batı’da tatil dönemi olduğu için teknoloji şirketleri için genelde yılın en yoğun zamanı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN