Dünya ‘Wordle’i Türkiye ‘dolar’ı aradı

Dünya ‘Wordle’i Türkiye ‘dolar’ı aradı

Google, her yıl sonunda düzenli olarak açıkladığı arama trendlerinin sonuçlarını paylaştı. Şirket 2022’de dünyada en çok “Wordle” oyununun, Türkiye’de ise “Dolar/TL”nin arandığını açıkladı.

2022 yılını yavaş yavaş geride bırakırken hepimizin hayatında vazgeçilmez bir parça olan internetteki arama trendleri belirlendi. New York’ta yaşayan Josh Wardle tarafından kız arkadaşının oynaması için geliştirilen Worlde oyunu bu yıl Google’da en çok aranan kelime oldu.

2021’den itibaren bilinen oyun Şubat 2022’de Amerikan New York Times gazetesi tarafından milyonlarca dolara satıldıktan sonra iyice popülerleşti. Arama listesinde Hindistan-İngiltere’nin ikinci, Hindistan-Güney Afrika’nın beşinci sırada olmasının nedeni ise 10 Kasım’da T20 Kriket Dünya Kupası’nda oynanan maçlar. Ukrayna savaşı ve İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in ölümü, bu yıl Google haber aramalarında ilk sıradaydı.

Bunları takip eden haberler, bu yıl ABD, Brezilya ve Filipinler’de yapılan genel seçimler ve Monkeypox (maymun çiçeği virüsü) ile ilgiliydi. Haziran’da büyük bir ilgiyle takip edilen, Amerikalı aktör Johnny Depp’in eski eşi Amber Heard’e karşı açtığı karalama davasının ardından dünyada en çok aranan kişiler listesinde birinci sırada Johnny Depp, üçüncü sırada ise Amber Heard yer aldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise dördüncü sırada.

TÜRKİYE’DE EN ÇOK ARANAN BEŞ KONU

Dolar/TL, Bayram tatili kaç gün?, ÖBA (Öğretmen Bilişim Ağı), Bergen, Kedi.

İLK BEŞ İSİMDE AĞIRLIK FUTBOLCULARDA

Futbolcuların ağırlıklı olduğu, en çok aranan ilk beş isim ise şunlardı:

Icardi, Ece Erkmen, Şinasi Yüzbaşıoğlu, Mertens, Joao Pedro.

CEVAP ARADIKLARIMIZ: ‘RÜYADA...’, ‘BEN NEDEN...?’ VE ‘NASIL OLUNUR?’

Rüyada deprem olması, Rüyada erkek bebek doğurmak, Rüyada yazın kar yağdığını görmek, Rüyada teyze kızı görmek, Rüyada mezarlık görmek ne anlama gelir.

"Ben Neden...?" araması ise şu şekilde sıralandı:

Ben neden sevilmiyorum, Ben neden bu kadar çirkinim, Ben neden doğdum, Ben neden dışlanıyorum, Ben neden eziğim, Özel Güvenlik nasıl olunur, Gassal nasıl olunur, Rüzgar Türbini, Servis Teknisyeni nasıl olunur, Büyükelçi nasıl olunur, Vatman nasıl olunur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN