Google arama sayfasında radikal değişiklik: Bunu artık göremeyeceksiniz!

Google arama sayfasında radikal değişiklik: Bunu artık göremeyeceksiniz!

İnternet aramalarında en çok kullanılan Google'ın arama sayfasında önemli değişikliğe gidiliyor. Google arama sayfasında yer alan bir özellik artık görüntülenmeyecek. İşte detaylar...

ABD merkezli yazılım ve donanım firması Google, belirli bir arama sorgusu için dönen sonuçların sayısını uzun bir süredir kullanıcılara gösteriyordu. Fakat son zamanlarda kullanıcılar tarafından fark edilen bir değişikliğe göre, Google artık bu sayıyı varsayılan olarak gizlemeye başladı.

GOOGLE ARAMALARDA SONU SAYISI KALDIRILIYOR

Son birkaç gündür kullanıcılar Google Arama'nın toplam arama sonuçlarını gizlemeye başladığını fark etti. Hatırlarsanız, Google'da arama sonuçlarının sayısı, arama filtrelerinin hemen altında, gerçek arama sonuçlarının üzerinde yer alırdı. Bu sayede kullanıcılar, ne kadar bilgiyle karşılaştıklarını hızlıca anlayabiliyorlardı.

Webrazzi'de yer alan haberegöre, bu değişikliğe rağmen arama sonuçlarının sayısı tamamen ortadan kaldırılmadı. Söz konusu sayıya, şu anda Araçlar Menüsü altından Gelişmiş Arama ve diğer filtrelerle birlikte erişebilmek mümkün.

KULLANICI DENEYİMİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

Bu değişikliğin arama işlevselliğini büyük ölçüde etkilemesi beklenmiyor, zira sonuçlar genellikle milyonlarca veya milyarlarca olabiliyor. Yine de Google Arama'nın uzun yıllardır kullanılan bir özelliğinin değişmesi dikkat çekici. Birçok kullanıcı için arama sonuçlarının sayısı, arama sonuçlarını değerlendirmenin ve sorguları optimize etmenin önemli bir parçasıydı.

Bu değişiklik, Google'ın arama deneyimini geliştirme ve kullanıcı ihtiyaçlarına daha iyi uyum sağlama çabalarını gösteriyor. Bir taraftan yapılan güncelleme karşısında Google'ın kullanıcı ihtiyaçlarına en iyi şekilde yanıt vermeye ve arama deneyimini geliştirmeye devam ettiğini söyleyebiliriz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN