Hollanda'da veri güvenliği endişesi: Facebook'a yasak gelebilir

Hollanda'da veri güvenliği endişesi: Facebook'a yasak gelebilir

Hollanda hükümeti Meta'nın sosyal medya platformundaki veri güvenliği endişesi nedeniyle Facebook kullanımını ülke genelinde yasaklayabilir.

Pazartesi günü De Telegraaf gazetesinin bildirdiğine göre Hollanda hükümeti, platformdaki veri güvenliğine ilişkin endişeler nedeniyle kamu görevlilerinin Facebook kullanmasını yasaklayabilir. Dijitalleşme Bakanı Alexandra van Huffelen gazeteye yaptığı açıklamada konuyla ilgili resmi bir raporun beklendiğini söyledi.

Huffelen, Hükümetin Instagram ve WhatsApp'ın da sahibi olan Facebook'un ABD'deki ana şirketi Meta'nın hassas kullanıcı bilgilerini nasıl işlediği konusunda uzun süredir çekinceleri olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz Kasım ayında Hollanda Veri Koruma Kurumu'ndan (AP) hükümet yetkililerinin Facebook kullanıp kullanmaması gerektiği konusunda tavsiyede bulunması istendi.

Bakan, kurumun yakında bir yanıt vermesinin beklendiğini sözlerine ekledi.

HÜKÜMET DÜZEYİNDE YASAK HAZIRLIĞI İDDİASI

De Telegraaf'a konuşan kaynaklar, Hollandalı yetkililerin Meta'nın endişelerine verdiği tepkiyi yetersiz bulmasının ardından yasak getiren bir notun hazırlandığını söyledi. Haberde, platformun devre dışı bırakılması için hükümet düzeyinde hazırlıkların yapıldığı iddia edildi.

DAHA ÖNCEDEN DE FARKLI PLATFORM YASAKLANMIŞTI

Geçtiğimiz yıl Hollanda Başbakanı Mark Rutte hükümeti, olası casusluk endişelerini gerekçe göstererek yetkililerin Çin'e ait video paylaşım uygulaması TikTok'u iş telefonlarına yüklemelerini yasaklamıştı.

Bu hamle, devlet cihazları için önceden onaylanmış uygulamalardan oluşan bir listenin yürürlüğe gireceğinin habercisiydi. Yetkililer o dönemde bir başka Meta platformu olan Facebook ve Instagram'ın da gelecekte listeden çıkarılabileceğini belirtmişlerdi.

Geçtiğimiz hafta van Huffelen, milyarder Elon Musk'ın sahibi olduğu X platformundaki son güncellemesini yayınladı. Ulusal medyaya verdiği demeçte kararının kişisel olduğunu ve X'in AB veri yasalarına uymayı reddetmesinden kaynaklandığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN