Hotmail şifremi unuttum nasıl değiştirebilirim? Hotmail şifremi nasıl geri alırım? Hotmail şifre sıfırlama işlemleri

Hotmail şifremi unuttum nasıl değiştirebilirim? Hotmail şifremi nasıl geri alırım? Hotmail şifre sıfırlama işlemleri

1996 yılında Microsoft tarafından ortaya çıkarılan e-posta sağlayıcısı Hotmail 2012 yılından itibaren Outlook ile entegre edildi. Hotmail'e giriş işlemleri için şifre belirlenirken zaman zaman kişiler bu şifreleri unutabilmektedir. Bu noktada şifrelerini nasıl öğrenebileceklerini merak ediyorlar. İşte Hotmail şifre sıfırlama yöntemleri…

Windows Live Hotmail, Microsoft tarafından internet kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulan bir e-posta sağlayıcısıdır. 4 Temmuz 1996 tarihinde kullanılmaya başlayan Hotmail 2012 yılında Outlook ile entegre hale getirildi. Birçok uygulama ve sosyal medya platformu tarafından kullanılan e-posta adresleri oldukça önemli bir yere sahiptir. E-posta adresine giriş yapmak isteyen kişiler şifresini unuttuğunda neler yapabileceğini araştırmaya başladı. Bizde yazımızda Hotmail şifresi unutulduğunda uygulanabilecek adımları sizlerle paylaşıyoruz. İşte Hotmail şifre sıfırlama yöntemleri…

HOTMAİL ŞİFRESİ UNUTULDUĞUNDA NE YAPILIR?

Hotmail şifrenizi unutmanız durumunda öncelikle şifre sıfırlama işlemleri için Hotmail giriş sayfasına gelmeniz gerekmektedir.

Hotmail sayfasına geldikten sonra mail adresinizi yazarak ileri butonuna basınız.

Parola kısmında altta yer alan parolanızı mı unuttunuz seçeneğini tıklayınız.

Hotmail şifresi öğrenme yöntemleri

E-posta adresinize yedek mail adresi ya da telefon numarası tanımlamanız durumunda mail ya da telefonunuza gelecek olan kod ile şifre sıfırlama işlemini yapabilirsiniz.

Ancak ikisini de bulunmaması durumunda ben de bunlardan hiçbiri yok seçeneğine tıklayarak hesap kurtarma kodu ile giriş yapabilirsiniz.

Kurtarma kodunu bulunmaması durumunda Hayır seçeneğine tıklayınız,

Daha sonra hesabınızı kurtarın sayfasına gönderileceksiniz.

Hesabınızı kurtarın kısmında "Hangi Microsoft hesabını kurtarmaya çalışıyorsunuz?" şifresiniz unuttuğunuz eposta adresinizi, "Sizinle nereden iletişim kuralım?" yazan yerin altında bulunan yerden aktif olarak kullandığınız e-posta adresinizi belirtmeniz gerekiyor.

Alt kısımda yer alan büyük/küçük harf duyarlı harfleri girmeniz gerekmektedir. Harfleri okuyamamanız durumunda ise yeni seçeneği ile yeni karakterleri seçebilir ya da ses kısmından dinleyerek ileri seçeneğine tıklayınız.

Aktif olarak kullandığınız e-posta adresinize gelen kod ile giriş yaparak doğrula seçeneğine tıklayınız.

Hotmail şifresi nasıl öğrenilir

Hesap kurtarma sayfası üzerinden giriş yapmış olduğunuz mail adresinin size ait olduğunu anlamak için cevaplamanız gereken sorulara yanıt verdikten sonra gönder seçeneğine tıklayınız.

Bu şekilde yeni şifrenizi belirleyebilir ve hesap kurtarma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Microsoft tarafından güvenliğin sağlanması için sizden Kişisel bilgiler de istenebilir. Tüm bu yöntemlere rağmen hesabınıza ulaşamamanız durumunda Microsoft sanal temsilci ile hesap yardımı alabilirsiniz.

HOTMAİL VE SKYPE KULLANICI ADIMI NASIL ÖĞRENİRİM?

Kullanıcı adını unutan kişiler ise oturum açma sayfasında mail, telefon ve Skype yazılan alanları boş bırakarak oturum açma seçeneğine tıklaması gerekmektedir. Sayfanın en alt kısmında yer alan kullanıcı adımı unuttum bölümüne e-posta veya telefon numaranızı girerek kullanıcı adınızı öğrenebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN