İnanılmaz görüntüler! Zirve kırmızıya büründü bilim insanları harekete geçti

İnanılmaz görüntüler! Zirve kırmızıya büründü bilim insanları harekete geçti

Alp dağlarının yüksek kesimlerinde görülen "kırmızı kar" bilim insanlarını harekete geçirdi. mikroalgler konusunda uyarı yapan uzmanlar kışın yeşil renk olan mikroalglerin yazın kırmızı olduğunu belirterek karbondioksitten beslendiklerini söylediler. İşte endişelendiren kırmızı kar ve karbondioksit açıklamalarının detayları..

Mayıs ayından itibaren Alp dağlarının yüksek kesimlerinde, 'kırmızı kar' görüldü. Bilim insanları, mikroalglerin çoğalmasının karın renk değiştirmesine neden olduğunu açıkladı. mikroalglerin karbondioksitten beslendiği uyarısını yaptılar.

BİLİM İNSANLARINDAN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VURGUSU

Bilim insanları tarafından yapılan açıklamada, mikroalglerin çoğalmasının karın renk değiştirmesine sebep olduğu ve bu durumun, havadaki karbondioksit miktarının artması ve iklim değişikliği nedeniyle gerçekleştiği kaydedildi. Bilim adamları, mikroalglerin kışın da bulunduğunu, fakat sayıları ve yeşil renkleri nedeniyle daha az göründüklerini belirtti.

alp-kirmizi-kar.jpg

" MAYIS AYINDAN İTİBAREN GÖRÜLMEYE BAŞLANDI"

Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi Hücre ve Bitki Fizyolojisi Laboratuvarı Direktörü Eric Marechal yaptığı açıklamada, "Mayıs'tan itibaren güneş ışınlarının çok güçlü hale gelmesiyle algler, güneş kremi görevi gören kırmızı moleküllerden oluşan bir kalkan oluşturur. Bu dönem, çoğaldıkları zamana denk gelerek zirvelerde gerçeküstü manzaralar sunuyor" ifadelerini kullandı.

kirmizi-kar.jpg

"HÜCRE YAŞLANMASINA KARŞI"

Bu mikroalglerin, antioksidanlar açısından zengin olmaları nedeniyle hücre yaşlanmasına karşı mücadelede kullanabileceği bildiren Direktör Marechal, "Sanguina molekülleri antioksidanlar açısından zengindir ve hücrelerin yaşlanmasına karşı mücadelede sağlık ve hatta yeni yakıtları sentezlemek için enerji sektörünün ilgisini çekebilir" ifadelerini kullandı.

"KIRMIZI KAR BUZLARIN ERİMESİNİ HIZLANDIRIYOR"

Yaşanan bu durumun son yıllarda endişe verici şekilde artmasının sebebinin, alglerin beslendiği atmosferdeki karbondioksitin artışı olabileceği konuşulurken, mikroalglerin kar erimesini hızlandırdığı tahmin ediliyor. Konuya ilişkin Direktör Marechal, "Ne yazık ki, kırmızı renk karın albedo etkisini ortadan kaldırarak buzulların erimesini kolaylaştırıyor. Bu durum, güneş ışınlarını daha az yansıtır, ısınır ve daha hızlı erir" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN