İnsanları Mars'a götürecek roketin denemesi yapıldı! En güçlü roket sistemi Starship'in fırlatma görüntüsü paylaşıldı

SpaceX tarafından insanları Mars'a götürecek roketin 3. denemesi yapıldı! En güçlü roket sistemi Starship'in fırlatma görüntüleri yayınlandı! İşte o anlar...

SpaceX'in Starship projesi, fırlatmadan önce bir dizi test aşamasından geçiyor. Bu testler, Starship'in "SN" serisi prototip sürümleriyle gerçekleştiriliyor. Geçmişte yaşanan patlamalara rağmen, son yapılan denemede Starship prototipleri başarıyla fırlatılmış ve yere inmişti.

ÜÇÜNCÜ TEST FIRLATIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

roket-test.webp

Şirketin Texas'taki Boca Chica tesislerinden gerçekleştirilen üçüncü test uçuşunda Starship, üçüncü kez havalandı. SpaceX, Starship'i derin uzay araştırmaları, ağır yük fırlatmaları ve uzay turizmi için kullanmayı hedefliyor. Planlara göre, Starship kalkıştan bir saat sonra Dünya'ya geri dönecek ve Hint Okyanusu'na inecek. Burada parçaları yeniden kullanılmak üzere kurtarılacak.

SpaceX CEO'su Elon Musk, Starship'i bu yıl en az dokuz kez fırlatmayı umuyor. Starship'in başarılı testleri, NASA'nın Ay ve Mars görevlerinin planlanan tarihlerinden önce gerçekleşmesine olanak tanıyacak. Musk, Starship'in daha yüksek teknolojiyle donatılmış versiyonunu kullanarak uzaya uydu ve insan göndermeyi hedefliyor. Ayrıca, Starship'in NASA'nın önerdiği Ay üssünün inşasına yardımcı olmak ve Ay'a malzeme taşımak için de kullanılabileceğini belirtiyor.

Elon Musk, erken test uçuşlarının temel hedefinin Starship'i yörünge hızlarına ulaştırmak olduğunu ifade etti. Bu, uzay aracının Dünya çevresinde sabit bir yörüngeye girmesine olanak tanıyacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir