Instagram kullanıcıları çıldıracak! Yeni güncelleme resmen duyuruldu, büyük tepki var

Instagram kullanıcıları çıldıracak! Yeni güncelleme resmen duyuruldu, büyük tepki var

Popüler sosyal paylaşım sitesi Instagram, yeni güncellemesiyle tartışma konusu oldu. So dönemde gelirleri azalan şirket, daha fazla para kazanmak için yeni bir modeli hayata geçiriyor. Yeni güncelleme şimdiden kullanıcılardan yoğun eleştiri aldı. İşte, Instagram'ın tepki çeken o yeni özelliği...

ABD'li iş insanı Mark Zuckerberg'in sahibi olduğu Meta, Instagram'ın arama sonuçlarında reklamlar göstermeyi test ettiğini açıkladı. Kullanıcılar arama sonuçları arasında gezinirken reklamlarla karşılaşabilecek. Test sürecinin ardından önümüzdeki aylarda arama sonuçlarındaki reklamların dünyanın her yerindeki tüm kullanıcılara açılması planlanıyor.

Webrazzi'de yer alan habere göre, söz konusu reklamlar, arama terimiyle ilişkili olacak. Örneğin, 'makyaj' araması yapanlar, makyaj malzemelerine dair reklamları görecek. Akışta gösterilen reklamlara benzer bir şekilde 'sponsorlu içerik' ifadesi bu reklamlarda da kendini gösterecek.

instagramda-nasil-reklam-verilir.jpg

HER YERDEN REKLAM ÇIKACAK

Instagram'ın reklamlar konusunda sunduğu bir başka yenilik de Hatırlatıcı Reklamlar (Reminder Ads) oldu. Reminder Ads, işletmelerin gerçekleşmesi beklenen etkinlik ya da lansmanlara dair kullanıcılara bildirim göndererek duyuruda bulunmasını ve bunları kullanıcılara hatırlatmasını sağlıyor.

Bir markanın etkinliği ya da lansmanı ile ilgili Hatırlatıcı kullananlar, Instagram tarafından 3 bildirim alacak. Bu 3 bildirim, etkinlik ya da lansmandan 1 gün önce, 15 dakika önce ve etkinlik ya da lansmanın başlangıç saatinde gönderilecek. Hatırlatıcı Reklamlar, tüm reklamverenlere sunulacak.

instagram-indir.jpg

AZALAN REKLAM GELİRLERİNİ ARTIRMAYI HEDEFLİYOR

2022'nin dördüncü çeyreğinde 32.6 milyar dolar olan Meta'nın reklam gelirleri, 31.2 milyar dolara düşüş gösterdi. Bununla beraber Meta, global ekonomideki sıkışma nedeniyle iş gücünü azaltmaya çalışan teknoloji devleri arasında yer alıyor.

Bir süredir maliyetleri düşürmeye çalışan şirket, çeşitli departmanlara ve özelliklere veda ederek düzenli olarak 'verimlilik' vurgusu yapıyor. Daha önce yüzde 13 küçülme yaşayarak 11 binden fazla kişiyi işten çıkaran Meta, yakın zamanda yeniden 10 binden fazla kişiyi işten çıkardığını ve 5 bine yakın açık pozisyonunu kapattığını duyurdu.

Meta uygulama ailesinin göz bebeği Instagram'da bu yeni reklam modellerinin hayata geçmesi ise şirketin, reklam gelirlerini çoğaltma çabasının bir parçası.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN