İphone'un Bu Özelliğini Kimse Bilmiyor! Telefonun Arkasına Dokununca Bakın Neler Oluyor

İphone'un Bu Özelliğini Kimse Bilmiyor! Telefonun Arkasına Dokununca Bakın Neler Oluyor

Back Tap özelliği, muhtemelen yaygın olarak kullanılması gereken iPhone özelliklerinden biridir, ancak görünüşe göre neredeyse hiç kimse bunu bilmiyor. Apple, genel kullanışlılığına rağmen, hem ekstra bir kısayol komutu hem de erişilebilirlik açısından seçeneği küçük bir menünün altına gizledi.

Back Tap'ın yaptığı sizlere sunduğu birkaç belirli iPhone işlevinden birini bir çift basit fiziksel girişe atama seçeneği sunmaktır: iPhone'unuzun arkasına iki kez dokunma veya üç kez dokunma. Apple'a göre, bu uygulamayı özellikle iOS 14 veya daha yenisini çalıştıran iPhone 8 veya daha yeni iPhone modellerinde erişilebilir.

TEK DOKUNUŞLA İPHONE'UN BELİRLİ İŞEVLERİNE ERİŞİN

Kurulduktan sonra, tek yapmanız gereken iPhone'unuzun arkasına gerekli sayıda sabit, keskin dokunuşlar yapmaktır ve atadığınız işlev etkinleştirilecektir. Ve giriş iPhone'un dahili hareket sensörleri (muhtemelen telefonunuzun dahili jiroskopu sayesinde) aracılığıyla kaydedilmiş gibi göründüğü için bir kılıf kullanma konusunda endişelenmenize bile gerek yok. Tek püf noktası, çok fazla çaba gerektirmemesi gereken kılavuz çekme düzenini hissetmektir.

haberici.jpeg

NEDEN GERİ DOKUNMA KULLANILIR?

Back Tap'ı etkinleştirmek isteyebileceğiniz birincil neden, iPhone'unuzdaki belirli işlevleri etkinleştirmeyi biraz daha kolaylaştırmasıdır. Örneğin, kameranızı güvenilir bir şekilde hazır hale getirmeniz gerektiğini fark ederseniz ve bazen kamerayı kilit ekranından etkinleştirmek biraz zahmetliyse, onu iki veya üç kez dokunmaya atayabilirsiniz. Bu şekilde, telefonunuzu çıkarıp, menüye bakmadan arkaya dokunabilir, ardından fotoğraf çekmeye hazırsınız.

Veya, diyelim ki, iPhone'unuzun App Switcher'ını görüntülemek için ekranın altından kısmen yukarıya doğru kaydırmayı bulursanız , bunun yerine arka tarafına bağlayabilirsiniz, böylece, geçiş yapmak istediğinizde yanlışlıkla bir bağlantıya dokunmaktan endişelenmenize gerek kalmaz. "Safari" veya bunun gibi bir şey. Ekran görüntüsü almak için kullanabilirsiniz (güç ve ses açma düğmelerine aynı anda basmak için biraz garip ihtiyaç yerine), el fenerini açın vb. işlevleri etkinleştirebilirsiniz.

AssistiveTouch, Büyüteç, VoiceOver ve biraz daha fazlası gibi çeşitli Erişilebilirlik özellikleriyle bağlantılı olarak Back Tap'ı ayarlamak da mümkündür . Bu, nihayetinde size, herhangi bir menüye erişmeye gerek kalmadan, yani Back Tap ayarlandıktan sonra, bu yardımcı özelliklerden birkaçını boş zamanlarınızda açıp kapatabilme özgürlüğü verir.

haberici2.jpeg

İphone'un Bu Özelliğini Kimse Bilmiyor! Telefonun Arkasına Dokununca Bakın Neler Oluyor

GERİ DOKUNMA NASIL ETKİNLEŞTİRİLİR

Aslında Back Tap'ı ayarlamak, kullanmaktan biraz daha kolay, Back Tap'ı etkinleştirmek için birkaç menüyü incelemeniz gerekecek ve onu nerede bulacağınızı öğrendikten sonra gerisi çok kolay.

iPhone'unuzun Ayarlar menüsünü açın, ardından Erişilebilirlik'i seçin (Genel altında ve Gizlilik'in üzerinde birkaç yerde bulunabilir). Oradan, menünün Fiziksel ve Motor bölümünün en üstündeki Dokunma'yı seçin. Dokunma menüsünün en altına gidin ve daha önce kullanmayı denememiş olabileceğiniz için muhtemelen Kapalı olarak gösterilecek olan Geri Dokunma'yı göreceksiniz.

Geri Dokunmayı seçtiğinizde, her biri bir işleve atanabilen Çift Dokunma ve Üçlü Dokunma seçeneklerini göreceksiniz. Atamak istediğinize dokunun, ardından Sistem, Erişilebilirlik ve Kaydırma Hareketleri komutları listesinden seçim yapın. Bu hareketlerden birine bir işlev atadığınız anda, onu hemen kullanmaya başlayabilirsiniz, ancak önce basit bir şey üzerinde (Kamera veya El Feneri gibi) test etmek iyi bir fikir olabilir, böylece pratik yapabilirsiniz. iPhone'unuzun Back Tap'ın etkili olması için nasıl dokunmanızı istediğini. Ardından, daha da etkileyici iPhone numaralarına geçilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN