İsrailli casus yazılım şirketi NSO Group'un CEO'su istifa etti

İsrailli casus yazılım şirketi NSO Group'un CEO'su istifa etti

İsrail casus yazılım firması NSO Group, yazılımlarının muhalifleri hedef almak için kullanıldığına dair iddiaların ardından yasal işlem başlattı.

İsrailli casus yazılım firması NSO Group, CEO'su Shalev Hulio'nun derhal görevden ayrıldığını ve Operasyon Direktörü Yaron Shohat'ın halefi belirlenmeden önce şirketin yeniden düzenlenmesini denetlemek üzere atandığını açıkladı.

Reuters'te yer alan bir habere göre, şirketten bir kaynak, şirketin yeniden yapılanmasının bir parçası olarak yaklaşık 100 çalışanın işten çıkarılacağını ve yönetim kurulu yeni bir CEO atayana kadar Shohat'ın şirketi yöneteceğini doğruladı.

Pegasus casus yazılımının üreticisi firma, bunların hükümetler ve diğer kurumlar tarafından muhaliflerin, insan hakları aktivistlerinin ve gazetecilerin cep telefonlarını hacklemek için kullanıldığı iddialarının ardından yasal işlem başlattı.

"DEVLETLER TARAFINDAN YÜKSEK TALEP GÖRÜYOR"

NSO, teknolojisinin teröristleri, pedofilileri ve azılı suçluları yakalamaya yardımcı olmayı amaçladığını ve müşteri listesini gizli tutmasına rağmen "incelenmiş ve meşru" devlet müşterilerine satıldığını söyledi.

Yeni yönetici Shohat yaptığı açıklamada, "Şirketin ürünleri, son teknoloji ve bu müşterilere suç ve terörle mücadelede yardımcı olma konusundaki kanıtlanmış yeteneği nedeniyle hükümetler ve kanun uygulayıcı kurumlar tarafından yüksek talep görmeye devam ediyor" dedi.

Geçici yönetici, "NSO, şirketin çığır açan teknolojilerinin doğru ve değerli amaçlar için kullanılmasını sağlayacaktır" diye ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN