Netflix, üç üst düzey yöneticisini patronlarını 'eleştirdikleri' gerekçesiyle kovdu

Netflix, üç üst düzey yöneticisini patronlarını 'eleştirdikleri' gerekçesiyle kovdu

Popüler dizi ve film platformlarından Netflix internet sitesinde, çalışanlardan başkaları hakkında konuşurken yalnızca ‘yüzlerine söyleyebilecekleri şeyler’ söylemeleri beklendiği belirtildi. Şirketin kullandığı haberleşme platformu üzerinden patronlar hakkında bilgi paylaşımında bulunan üç üst düzey yönetici işten kovuldu.

Netflix, üç üst düzey film pazarlama yöneticisini Amerikan yazılım şirketi tarafından geliştirilen iş iletişim platformu Slack üzerinden daha üst yönetim hakkında ‘sızlandıkları’ bilgiler nedeniyle işten çıkardı.

Independent Türkçe’nin The Hollywood Reporter'dan aktardığına göre, görevden alınan kişilerin dijital yayın devinin bu düzeydeki çalışanlarının yaklaşık yarısına karşılık geldiğini aktardı.

Netflix paylaşılan iletilerin ‘pazarlama bölümünün yönetimine’ eleştiriler içermediğini söyledi. The Independent irtibata geçtiğinde şirket konuyla ilgili daha ayrıntılı açıklama yapmayı reddetti.

Netflix'in resmi internet sayfasında yer alan iş ilanları bölümündeki ‘dürüstlük’ alt başlığında, çalışanlardan ‘iş arkadaşları hakkında yalnızca yüzlerine söyleyebilecekleri şeyleri’ söylemelerinin beklendiği yazıyor.

Şirketin sayfasında, ‘Bu, aramıza yeni katılanların inanmakta ve hayata geçirmeyi öğrenmekte en çok zorlandıkları özelliklerden biri’ ifadeleri yer aldı.

The Reporter, mevcut olayda bir muhbirin pazarlama yöneticilerinin aylarca süren mesajlaşmalarını fark ettiğini ve bunları bildirdiğini aktardı.

Bir kaynaksa dergiye ‘Kültürleri tamamen şeffaflık ve geri bildirim üzerine kurulu’ dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN