Piste ihtiyaç duymadan dikey kalkış yapabiliyor! Bayraktar Kalkan DİHA'nın görüntüleri paylaşıldı: 30'uncu uçuşu tamamlandı

Piste ihtiyaç duymaksınız dikey kalkış yapabilen Bayraktar Kalkan DİHA, 30'uncu uçuşunu tamamladı! Gurur kaynağımızdan ilk görüntüler...

Baykar, kendi öz kaynaklarıyla geliştirdiği milli ve özgün teknolojileriyle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Son olarak, Bayraktar Kalkan DİHA'nın 30. uçuş testini başarıyla tamamladığı duyuruldu. Edirne'nin Keşan ilçesinde bulunan Baykar Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde gerçekleştirilen testte, sistem tanımlama testleri başarıyla gerçekleştirildi.

70 SAATLİK UÇUŞUNU BAŞARIYLA TAMAMLADI

Selçuk Bayraktar heyecanlandıran anları paylaştı... Bayraktar Kalkan DİHA bir testi daha tamamladı | Teknoloji Haberleri

Bayraktar Kalkan DİHA, keşif ve istihbarat görevleri için faaliyetler yürütebilecek kapasitede. Test kapsamında 14 bin 500 feet irtifaya çıkan ve 70 saatlik başarılı uçuş süresini tamamlayan DİHA, Baykar BG-160 kamerasıyla uçtu. Otomatik rota takibi, hedef takibi, çember atma ve eve dönüş modlarını gerçekleştirebilen Kalkan DİHA, Baykar tarafından milli olarak geliştirilen Baykar BG-160 Elektro-Optik Sistem ile gece ve gündüz keşif, gözetleme ve hedef tespiti görevlerini başarıyla yerine getirebiliyor.

Bayraktar KALKAN DİHA göklerde! Uçuş testleri başarıyla sürüyor

Bayraktar Kalkan DİHA, gücünü 4 adet elektrikli motor ve 1 adet düşük tüketimli benzinli motordan alıyor. Elektrik motorlarıyla dikey kalkış yapabilen DİHA, seyir uçuş moduna geçerek seyrini sadece benzin motoru ile gerçekleştiriyor. Bu özellikle, herhangi bir piste ihtiyaç duymadan üs bölgelerinde ve yüzer platformlarda rahatlıkla görev uçuşları gerçekleştirebilmesine olanak tanıyor.

Baykar, kendi geliştirdiği projeleriyle dikkat çekerken, savunma ve havacılık sektöründe de ihracat liderliğini sürdürüyor. Şirket, 2021 ve 2022 yıllarında Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre savunma ve havacılık sektörünün ihracat lideri oldu. Baykar, 2023 yılında da savunma ve havacılık sektöründe ihracat şampiyonu unvanını elde etti. Geçen yıl 1.8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Baykar, gelirlerinin büyük bir kısmını ihracattan elde ediyor ve sektörde öncü konumunu koruyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir